fre 25 okt Slut
Hockeylag BOD 5
Hockeylag PIT 3
lör 26 okt Slut
Hockeylag AIF 5
Hockeylag ORN 3
lör 26 okt Slut
Hockeylag VHC 0
Hockeylag KAL 3
sön 27 okt Slut
Hockeylag KIR 5
Hockeylag ORN 2
mån 28 okt Slut
Hockeylag PIT 1
Hockeylag BOD 0
ons 30 okt Slut
Hockeylag LEJ 0
Hockeylag OIK 8
ons 30 okt Slut
Hockeylag AIF 4
Hockeylag KIR 1
ons 30 okt Slut
Hockeylag KAL 5
Hockeylag TEG 1
lör 02 nov Slut
Hockeylag VHC 2
Hockeylag AIF 3
lör 02 nov Slut
Hockeylag OIK 3
Hockeylag BOD 0
lör 02 nov Slut
Hockeylag ORN 1
Hockeylag PIT 5
sön 03 nov Slut
Hockeylag TEG 6
Hockeylag AIF 3
ons 06 nov Slut
Hockeylag KAL 2
Hockeylag PIT 4
ons 06 nov Slut
Hockeylag BOD 1
Hockeylag LEJ 2
ons 06 nov Slut
Hockeylag OIK 6
Hockeylag VHC 2
lör 09 nov Slut
Hockeylag LEJ 4
Hockeylag VHC 3
lör 09 nov Slut
Hockeylag ORN 2
Hockeylag KAL 0
lör 09 nov Slut
Hockeylag AIF 3
Hockeylag OIK 8
sön 10 nov Slut
Hockeylag KIR 5
Hockeylag OIK 1
ons 13 nov Slut
Hockeylag KAL 3
Hockeylag VHC 4
ons 13 nov Slut
Hockeylag PIT 1
Hockeylag TEG 1
tor 14 nov 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag KIR -
lör 16 nov 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag KIR -
sön 17 nov 15:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag KIR -
mån 18 nov 19:00
Hockeylag KAL -
Hockeylag BOD -
ons 20 nov 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag PIT -
ons 20 nov 19:00
Hockeylag ORN -
Hockeylag OIK -
lör 23 nov 16:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
lör 23 nov 16:00
Hockeylag AIF -
Hockeylag LEJ -
lör 23 nov 18:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag PIT -

HHC mållöst i straffavgörandet mot Wings.

Det krävdes inte bara en förlängning utan också nio (!) straffar för att skilja HHC och Arlanda Wings åt i det som tabellmässigt var en toppmatch, men som kanske inte riktigt levde upp till den förväntade nivån.

Fotograf: FlyWoodStudio

Efter 1-1 (1-0, 0-0, 0-1) vid full tid avslutades onsdagsmatchen i Glysishallen med ett svängigt övertidsspel där HHC fick inleda i numerärt underläge som klarades och sedan istället fick avsluta med spel 4 mot 3 utan att kunna avgöra matchen.

För andra gången den här säsongen fick HHC spela förlängning i hemmahallen – och för andra gången blev det en något snöplig avslutning där Wings till slut kunde ta hem extrapoängen när HHC inte lyckades göra mål på någon av sina fyra första straffar.

Wings är något av seriens överraskning så här långt och emellanåt visade laget både energi och vilja i den här matchen som förklarar tabellplaceringen och de 18 poäng som laget tagit hittills.

Ser man till hela matchen borde hemmalaget ha avgjort tidigare i matchen, men efter en riktigt bra första period där passningarna gick rätt och där hemmaspelarna hittade spelytorna gick spelkvaliteten ner avsevärt – framförallt i andra perioden då HHC ofta hamnade på hälarna och inte hittade rätt med sitt grundspel.

Det blev en förbättring i andra delen av sista perioden, men HHC hade ändå svårt att komma in framför mål och fick inte heller igenom skotten utifrån.

– Alla vill och alla försöker, men det blir en anspänning i laget när vi inte får utdelning. Vi vill för mycket och överarbetar spelet och ibland känns det som om vi anfaller fast vi inte har pucken. Men vi har ett lag som ska göra några mål i en sådan här match, tyckte Per Ljusteräng.

– Vi har bra konkurrens i laget och alla tränar bra, så det är bara att ta lärdom av det här och gå vidare, menade HHC-tränaren, som trots allt ännu inte har varit med om att lämna isen utan poäng med HHC som fortfarande toppar tabellen.

I HHC debuterade nyförvärvet #33 Emil Lindblom, som var riktigt nära ett tidigt mål, men som fick gå poänglös från sin första match med laget.

– Jag fick reda på idag att jag skulle spela och jag har ännu inte hunnit träna med laget. Jag kände mig lite rostig för jag har inte varit på is sedan i fredags, men får jag bara träna på lite med laget så hoppas jag att det ska bli bättre, förklarade den Njurunda-fostrade forwarden som närmast kommer från spel med Wien i den så kallade alpligan.

HHC gjorde sitt mål i power play efter 11.29 i den första perioden där ett långt tryck i Wings försvarszon avslutades med ett skott rakt upp i krysset från #18 Erik Flood (ass. Kinisjärvi och Byström-Johansson), men i resten av matchen blev det inte så mycket uträttat i numerära överlägen. Där finns det mycket att jobba på.

Däremot fortsätter HHC att spela riktigt starkt i box play där man nu höll tätt igen trots bland annat en halv minut i spel 3 mot 5 och inte heller vek ner sig i slutet av matchen när #4 Henric Nordin fick 2+2 i en utvisning som också räckte en bit in i förlängningen.

Wings kvitteringsmål kom direkt efter ett resultatlöst power play för HHC efter 4.54 i tredje perioden när Christian Blomqvist gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

I övertidsspelet fanns det chanser åt båda hållen, men till slut fick straffarna avgöra fördelningen av extrapoängen – och då duger det förstås inte att missa fyra raka straffar. Åtminstone inte när motståndarna gör två mål (Johan Mohlin och Tim Friberg).

Skribent: Lars Gösta Larsson