Svag förstaperiod avgjorde

Gårdagens drabbning i Borlänge slutade i moll. Hemmalaget Borlänge stod som segrare efter 6-3 vid full tid trots att Forshaga reducerade två gånger om i början av den tredje perioden i jakten på att komma ikapp det underläge man hamnade i efter fyra mål i baken i den första perioden.

Första halvan av första perioden var hyfsat jämn spelmässigt, men sen tog Borlänge över och de lyckades hitta rätt bakom Andro Michel ytterligare två gånger innan perioden var slut. Med fyra måls underläge efter 20 spelade minuter har man skaffat sig en brant backe att ta sig upp för om man ska få med sig några poäng från matchen.

I andra rivstartade bortalaget och Carl Stapleton reducerade till 4-1 efter knappt två spelade minuter. Skulle detta bli starten på ännu en upphämtning av Forshaga? Tyvärr inte och trots att man vinner skottstatistiken med 14-8 i perioden är det Borlänge som ökar på sin ledning till 5-1 i

spel 4 mot 4 med cirka fem minuter kvar av perioden.

Snacket i periodpauserna måste ha varit bra för Forshaga startar även den tredje perioden på ett bra sätt och reducerar två gånger om genom Kimmy Skogland och Anton Klint. Tiden går utan att det blir några mer mål och bortalaget tar ut sin målvakt med dryga tre minuter kvar av matchen. Den chansningen höll i en minut innan Borlänge sätter spiken i kistan med en puck i tom kasse till slutresultatet 6-3.

Det positiva laget kan ta med sig från matchen är att man vinner de sista två perioderna med 3-2 i mål och med 29-14 i skott. Det borgar för att Forshaga har kapaciteten att vinna, men man kan inte ge lagen i den här serien ett så pass stort försprång i början av matchen.

Efter att ha spelat hälften av matcherna är man fortfarande på den försmädliga sjätteplatsen med två poäng bakom Skövde på femteplatsen och fyra poäng före de jagande lagen Nyköping och Linden. Nu vänder alltså serien och man har 10 dagar på sig att samla laget inför den avslutande halvan av serien. Förhoppningsvis får man tillbaka någon eller några spelare på skadelistan så att man kan mönstra ett helt lag när det är dags att dra igång igen.

Nästa match är borta mot jagande Nyköping den 2 november.