Väsby utan chans mot Huddinge

Väsby Hockey hade en mardrömslik kväll hemma mot Huddinge som förlorades med hela 1-6. Huddinge fick matchen precis dit de ville efter tidig 0-2 ledning och matchen avgjordes definitivt i den andra perioden där Huddinge spelade ut hela sitt register och tog ett säkert grepp om matchen.

– Ingen bra match idag säger tränare Viktor Tuurala. Vi gör väldigt få saker med tillräckligt hög kvalitet, och ger inte oss själva chansen att fånga momentumet.

Upp som en sol mot Enköping men ner som en pannkaka hemma mot Huddinge. Så kan idrotten vara ibland men inte kunde man tro att Väsby skulle åka på en storförlust på hemmaisen utifrån inledningen av matchen.

Väsby kom nämligen ut taktfast och hamrade fast Huddingespelarna inledningsvis. Det var intensivt och aggressivt men mitt i det positiva glömde Väsby bort att försvara egen zon. Huddinges spetsspelare Victor Andersson kunde i den femte minuten åka mitt emellan Väsbys brett spelandes Väsbybackar innan han knäppte in ledningspucken strax ovanför Linus Ryttars utsträckta benskydd.

Minuten senare kom en avgörande sekvens som tyvärr fick stor påverkan över vad som därefter skulle ske ute på isen. Fredrik Falk stod nämligen först för en fin soloaktion vilken avslutades med ett skott som tog i insidan av stolpen. Mål där och Väsby hade säkerligen fortsatt med sitt inspirerande spel.

Men istället för en kvittering så tappade Väsby sexton sekunder senare bort markeringen i egen zon och backen Simon Eriksson bjöds på fri raksträcka fram till Linus Ryttar vilken Simon drog elegant och satte utökningspucken till 0-2.

Detta var precis den start som ett pressat Huddinge ville ha och därefter blev det stor scenförändring över spelet ute på isen. Huddinge spelade ut hela sitt offensiva register samtidigt som Väsby blev allt mer pressade och stressade.

Det enkla blev svårt för Väsby vilket inte minst blev tydligt redan i inledningen av den andra perioden. Väsby slarvade ofta i uppspelsfasen och efter ett just sådant slarv bjöds Huddinge på 0-3 och det blev egentligen dödsstöten.

Väsby var sedan utan chans och siffrorna hade kunnat dra iväg om inte Linus Ryttar spelat inspirerat längst bak. Dock kunde han inte förhindra Niclas Lehmanns eleganta 0-4 mål som han med en snabb backhand vispade upp i det bortre krysset.

Väsby gjorde dock ett uppryckningsförsök vilken egentligen startade när Johannes Nilsson distinkt smällde in reduceringen till 1-4 via ribban. Det gav en liten injektion med några minuters Väsbypress. Men ännu ett Väsbyslarv i egen zon i periodens nästa sista minut gav i princip Huddinge ännu ett enkelt mål och så var den matchen förstörd.

Väsby gjorde i alla fall tjugo godkända avslutande minuter där raset stoppades och där faktiskt Väsby var nära en reducering vid ett par-tre tillfällen. Men Pontus Eltonius i Huddinges mål stod pall för Väsbys alla försök och när Väsby mot slutet tog ut målvakten för att försöka putsa till siffrorna, så slutade det bara såsom det brukar göra. Huddinge fick möjlighet att spika slutresultatet genom att sätta 1-6 i Väsbys tomma kasse.

Sammanfattningsvis så får man bara gratulera Huddinge till en väldigt fin insats och där Väsbys lovande inledning istället blev till ett platt fall och där framförallt försvarsspelet var mer än lovligt darrigt. I princip ingenting gick Väsbys väg ikväll och det är bara att bryta ihop, komma igen och göra allting mycket bättre mot nästa Huddingegäng i form av Segeltorp som väntar Väsby på bortais onsdag kväll.

Tre grisar ges till kapten Christoffer Gozzi som var stabil matchen igenom och som framförallt tillsammans med Johannes Nilsson var Väsbys vassaste anfallsvapen för kvällen.

Två grisar ges till Manfred Ehlers som aldrig gav upp och som verkligen kämpade ända in till det bittra slutet.

Sista grisen tilldelas ännu en slitvarg i form av Felix Dahlgren som likt Manfred jobbade hårt och lät sina fötter tala vilket gav både han själv och hans lagkamrater ytor till att göra någonting med.

Övriga omnämnanden skänks till Linus Ryttar som inte alls kan lastas för målen eller förlusten samt till Johannes Nilsson som redan nämnts var ett anfallsvapen och som var inblandad i det mesta av det som hände framåt för Väsby ikväll.

Men som sagt, många kan bättre och det är bara att visa det på onsdag när förhoppningsvis Segeltorp ska få sota för denna mindre goda Väsbyinsats.