Sat 27 Feb Slut
Hockeylag KAIF 7
Hockeylag SKL 5
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag SKL -
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -

Östersunds IK – Inför Hanvikens SK

Under lördagen är det dags för den första hemmamatchen i Allettan för ÖIK när återigen ett succégäng står för motståndet. Idag är det ingen mindre än Hanvikens SK som besöker Östersund Arena för första gången i historien. Hanviken vann sin premiärmatch i Allettan efter straffar borta mot Enköping där Oliver Tärnström (son till den före detta storbacken Dick Tärnström) avgjorde på ett vacker sätt när han grundlurade Benjamin Johansson i Enköpings mål.

ÖIK inledde Allettan på bästa sätt när man i premiären på bortaplan besegrade Forshaga i en jämn batalj som till slut blev 2-1. Målskyttar i den matchen blev backbjässen Jonas Emmerdahl och kanadensiska forwarden Ben Hawerchuk som stod för det matchavgörande målet.

I helgen gör även det finländska nyförvärvet Janne Kivilahti sin hemmadebut och James Hamblin gör sina två sista matcher i ÖIK-dressen innan han därefter åker över till Nordamerika för spel i sin AHL-klubb.

Poängtoppen Östersunds IK:

1. James Hamblin (LW/C) 20 11 12 23
2. Erik Rainersson (RW) 21 11 10 21
3. David Westlund (D) 21 3 18 21

Tre senaste matcherna Östersunds IK:

Forshaga IF – Östersunds IK 1-2

Tegs SK – Östersunds IK 3-4 OT

Östersunds IK – Sundsvall Hockey 3-1


Motståndarna Hanviken

Stockholmarna har haft en storartad utveckling denna säsong om man jämför med tidigare år, laget tränas för andra säsongen på raken av Mikael Erdtman. Så sent som säsongen 16/17 spelade klubben i Division 2 och det två senaste säsongerna har laget fått kvala för att hålla sig kvar (föregående säsong blev kvalet inställt pga pandemin).

Till denna säsong valde klubben att satsa hårt för att kliva upp ytterligare ett hack i hierarkin. Man värvade in duktiga spelare som Dennis Nordström och Mathias Sundberg som tidigare levererat fina siffor på Hockeyettan-nivå. Just kedjan med Nordström-Sundberg samt Liljegren är något för ÖIK att se upp med. Utöver dessa nämnda herrar så har klubben också haft ett tätt samarbete med AIK, därifrån har man lånat in talangerna Oliver Tärnström (draftad av New York Rangers 2020), Jesper Vikman (draftad av Vegas Golden Nights 2020) och Samuel Sjölund (draftad av Dallas Stars 2019). Under den senare delen av grundserien hämtade man även in rutinerade backen Robin Jacobsson som har gedigen rutin från SHL och Hockeyallsvenskan.

Även så sent som under fredagen presenterade laget ytterligare ett tillskott i truppen då man hämtade Nestor Plarsmo från Karlskrona. Plarsmo har haft fint poängfacit under tidigare år i Hockeyettan men har under denna säsong endast mäktat med 2 poäng på 17 matcher i Hockeyettan södra.

Poängtoppen Hanviken:

1. Felix Liljegren (RW/C) 23 23 12 35
2. Dennis Nordström (W/C) 23 13 18 31
3. Matthias Sundberg (C/RW) 21 7 17 24

Spelare att hålla ett extra öga på:

Felix Liljegren

Skarpskytt som denna säsong stänkt in hela 23(!) mål på 23 matcher, det är en hyfsad förbättring från fjolårets 9 mål på 32 matcher. Liljegren har ungdomslandskamper på meritlistan och har till denna säsongen fått sitt absoluta genombrott. ÖIK får se upp med hans vassa skott.

Dennis Nordström

Spelskicklig spelare som driver en av de mest produktiva kedjorna i hela Hockeyettan. Nordström har rutin från SHL och Hockeyallsvenskan i bagaget och de senaste säsongerna varit en motor i Huddinge och Segeltorps framgångar innan han nu till denna säsong valde att ta steget tillbaka till moderklubben.

Robin Jacobsson

Defensiv och tufft spelande pjäs med hundratals matcher från SHL, Hockeyallsvenskan, Österrikiska högstaligan och finska Liiga. Robin har sina främsta styrkor i egen zon och motståndarna får verkligen se upp för hans stenhårda tacklingar!

Tre senaste matcherna för Hanviken:

Enköpings SK – Hanviken 2-3 efter straffar

Visby/Roma – Hanviken 3-1

Hammarby – Hanviken 2-4

Nedan hittar ni länken till eftermiddagens match.

Östersunds IK vs Tyresö/Hanviken Lördag 16/1 kl 16.00

 

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK