Sat 27 Feb Slut
Hockeylag KAIF 7
Hockeylag SKL 5
Sun 28 Feb 15:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag SKL -
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -

Inför Strömsbro IF – NSK

Veckans fjärde och sista match för Nyköpings del är dagens bortamöte med serieledarna Strömsbro IF från Gävle. Matchen är en seriefinal av ATG Hockeyettan Östra vår då hemmalaget SIF leder serien 12 poäng efter två matcher spelade medans NSK ligger en poäng bakom med en match mer spelad. En ren och skär sexpoängsmatch väntar med andra ord.

 

Efter dom inledande segrarna mot Wings respektive Segeltorp låste spelet sig rejält i fredags då Hammarby välförtjänt vann efter förlängning i Nyköpings Arenor Rosvalla. Albin Ivarsson-Hamberg gjorde Nyköpings enda mål och det var framförallt Daniel Fahlström som kom undan matchen med godkänt betyg medans resten av NSK-spelarna svarade för en blek insats. Men nu är det chans till snabb revansch för Sörmlänningarna.

För att titta på matchen kan ni klicka här. Priset är 119kr för er som inte har ett abonnemang på ATG HockeyettanLive.

Nyköping reser till Gästrikland utan Albin Nordvall som har missat samtliga matcher hittills, Oliwer Stensson och Cornelis Cilthe.

 

I Profilbygget Strömsbro har det hänt mycket under årets säsong. Tränaren Mikael Lindholm har fått lämna sitt uppdrag och in har Christofer Eriksson kommit från Brynäs juniororganisation. Eriksson har sedan tidigare en lång spelarkarriär i SIF och har även assisterat Thomas Engman under hans tid som Huvudtränare.

Johan Eriksson som har meriter från SHL och Hockeyallsvenskan har gjort mäktiga 41 poäng (15+26) på dom 24 matcher som han spelat under säsongen. Men trots det är det är det en annan forward som har stulit de flesta och största rubrikerna. För på sina 12 spelade matcher har återvändande Joakim Axman gjort hissnande 20 mål (Totalt 24 poäng).

Förutom den poängstarka duon kan vi lägga märke till dels Marcus Lindblom som spenderade 2 år på Rosvalla och som i år har gjort 13 poäng (1+12) på 22 matcher

och så har vi backen Lucas Gustavsson som tillhörde NSK under fjolårssäsongen. Lucas har producerat 8 poäng (1+7) på 19 matcher som han spelat.

SIF har faktiskt haft hela fem målvakter i spel med bland annat ett kort gästspel av Södertäljes målvakt Alexander Sahlin. I onsdags lånade man in Adam Matsson från Brynäs J20-lag och han har vaktat målet i bägge matcherna som spelats sedan dess med siffrorna: 2.0 insläppta mål/match – 93,9% räddade skott.

 

I Stockholm spelas dom övriga matcherna denna dag när Hammarby möter Wings hemma i SDC-Hallen och Vallentuna tar emot jumbon Sollentuna.