Förlust i toppmötet mot Nybro Vikings

HC Dalen förlorade med 2-5 i toppmötet mot serieledarna Nybro Vikings på Smedjehov under söndagseftermiddagen. Foto: Marcus Vilson

Serieledaren Nybro mot serietvåan HC Dalen drabbade under söndagen samman i Smedjehov i ett toppmöte i den Södra Allettan. Matchen startade i ett högt tempo där lagen bytte chanser med varandra. Hemmalaget kopplade ett litet grepp om matchen efter tio spelade minuter då bortalaget Nybro drog på sig en utvisning när dom skickade pucken över läktaren. Dalen och Martin Thörnberg tog tillvara på chansen och tog ledningen i matchen efter ett snyggt handledsskott. Det skulle inte ta speciellt lång tid innan Nybro kvitterade genom en puck som lite retligt studsade över Oscar Malm och in i Dalen-målet. Gästerna tog senare ledningen till 1-2 i spel i numerärt överläge då Adam Hirsch visats ut för tripping, ett resultat som stod sig perioden ut.

Dalen fick inleda den andra perioden i numerärt underläge då Jakob Stridsberg i slutet av första snackade till sig 2+2 men man lyckades stå emot Nybros forcering. Det var dock gästerna som stod för det största trycket i den första halvan av perioden och satte Dalens backlinje i rejält arbete. Dalen åt sig sakta tillbaka in i matchen där man fick chansen till kvittering i numerärt överläge, en chans man tog tillbaka på genom Henrik Neubauer som genom ett mäktigt slagskott kvitterade till 2-2. Med fem minuter kvar att spela av den andra perioden tog Nybro ledningen till 2-3 genom Simon Hansson som fri i slottet pricksköt in pucken.

Ställningskrig rådde i den tredje perioden där spelet svängde fram och tillbaka, hemmalaget hade dock ett litet spelmässigt övertag i de första tio minutrarna. Med nio minuter kvar att spela av matchen drog Jakob Stridsberg på sig en utvisning där Nybro omgående utökade ledningen till 2-4. Nybro fick energi efter målet och utökade ledningen till 2-5 i samband med målet var Karl Smedberg inte helt överens med domaren vilket resulterade i en Game Misconduct. Dalen drog på sig alldeles för många utvisningar matchen igenom och fick se sig besegrade av Nybro Vikings med 2-5.

HC Dalen 2-5 Nybro Vikings  (1–2, 1–1, 0–2)