Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KIF 3
Hockeylag SKL 5
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag KAIF -

Islossning i powerplay för Hudik

Hudik Hockey skakade snabbt av sig den något missvisande och svidande övertidsförlusten mot Enköping och gjorde i helgens andra hemmamatch processen kort med Hanviken. När slutsignalen kom stod det 7-2 (1-1, 5-0, 1-1) på anslagstavlan efter en match där HHC fick igång sitt powerplay på ett sätt vi aldrig tidigare sett – eller ens hört talas om.

Fotograf: Roger M Persson

HHC gjorde mål i fem raka numerära överlägen och mot den effektiviteten i powerplay-spelet hade Hanviken inget motvapen för att ta sig in i matchen som egentligen var över efter andra perioden.

– Jag har i alla fall aldrig varit med om att göra mål i fem raka powerplay, konstaterade HHC-forwarden #29 Jesper Wiberg, som nu gjorde mål för sjätte (!) matchen i rad. På bilden här ovan stöter Jesper in returen på #12 Christoffer Janssons skott fram till viktiga 2-1 för HHC. Därmed gjorde han mål för sjätte (!) matchen i rad. Och det skulle bli ytterligare ett pp-mål från Wiberg den här gången, och som i de senaste sex matcherna nu gjort sammanlagt 12 mål.

– Ja, det lossnade ordentligt i slutet av grundserien för vår femma och sedan har det fortsatt gå bra för oss. Jag hade samma utveckling förra säsongen i Hellgren-kedjan, säger Jesper Wiberg som tillsammans med #12 Christoffer Jansson och #23 Adam Byström Johansson leder HHC:s offensiv.

– Det är viktigt att få utdelning i numerärt överläge, det skapar trygghet och självförtroende. Nu fick vi lite medstuds och fanns där på rätt plats framför mål. I andra perioden kändes det nästan som om vi spelade ständigt powerplay, tycker HHC:s just nu ledande målskytt som gjorde 17 mål i grundserien och som nu öppnat AllEttan med 5 mål på tre matcher.

Efter matchen mot Enköping efterlyste vi en uppryckning i powerplay för HHC:s del. Och svaret kom snabbt. Något som tränaren Magnus Nilsson förstås var riktigt nöjd med.

– Att ett lag gör mål fem gånger i rad i powerplay är nog ovanligt. Jag vet inte om jag har varit med om det någon gång. Nu fick vi lite medstuds några gånger och fick utdelning och då växte hela laget. Man säger alltid att man måste finnas där framför mål och styra skott eller vinna returer och det gjorde vi den här gången.

– Det är klart att förlusten mot Enköping sved rejält, men nu har vi ändå tagit sju poäng på de tre första matcherna i AllEttan och det kanske man ska vara nöjd med. Det är i alla fall en bra plattform att gå vidare ifrån, tyckte HHC-tränaren.

HHC öppnade målskyttet med ett powerplay-mål av #23 Adam Byström-Johansson efter 6.48 i första perioden, men Hanviken kom snabbt tillbaka med en kvittering av Jonathan Gustavsson.

Den andra perioden blev en enda lång rad av först mål i två numerära överlägen av Jesper Wiberg och Henrik Marklund innan Marcus Sirén gjorde 4-1 i ett friläge.

När sedan Hanviken drog på sig nya utvisningar kunde Christoffer Jansson och Jesper Wiberg ta HHC fram till 6-1 innan perioden var över.

Tredje perioden saknade egentligen helt den nerv man vill ha och målmässigt slutade den 1-1 efter dagens andra mål av lagkaptenen Adam Byström Johansson och ett sista tröstmål för Hanviken.

Matchfakta:
1-0 powerplay (6.48) Adam Byström Johansson, ass. Söderberg-Jansson, 1-1 (9.48) Jonathan Augustsson, 2-1 powerplay (24.24) Jesper Wiberg, ass Jansson-Lander, 3-1 powerplay (29.35) Henrik Marklund, ass. Falk-Nielsen, 4-1 (30.27) Marcus Sirén, ass. Lindström-Enock, 5-1 powerplay (35.49) Christoffer Jansson, ass. Byström Johansson-Söderberg, 6-1 powerplay (39.28) Jesper Wiberg, ass. Söderberg, 7-1 (55.50) Adam Byström Johansson, ass Jansson-Wiberg, 7-2 (59.52) Edvin Hammarlund, ass. Sandberg-Berg.

Klicka HÄR för highlights.

Skribent: Lars Gösta Larsson