Rasch inför kvalserien “Det är detta vi har tränat för hela säsongen”

Storsatsande Kristianstad tog sig till kval efter en väldigt tuff batalj med Vimmerby som man tillslut gick segrande ur med 2-1 i matcher. Kristianstads 25-årige back Christoffer Rasch gjorde det omtalade 6-4 målet som tillslut tog Kristianstad till kvalserien. Målet visade sig vara korrekt efter bilder från domarkameran som satt monterad på huvuddomarens hjälm.

Hur känns era förberedelser inför kvalet?
Det känns bra! Vi hade ledigt i söndags och började veckan med fys och is i dag och de som hade lite småskador fick vila i dag. Nu tränar vi på tisdag och tidigt på onsdag innan vi börjar tågresan upp till Boden efter träningen på tisdagen.

Vad kan du säga om era matcher i playoff 2 och 3?
Det har varit tuffa matcher mot både Segeltorp och Vimmerby. Mot Segeltorp i play off 2 så hade de en väldigt bra målvakt och några väldigt giftiga forwards så de va väldigt svårspelade och gjorde det väldigt bra och svårt för oss, men tillslut fick vi hål på dom. Mot Vimmerby så visste vi att det skulle blir väldigt tight och att det också kunde gå till 3 matcher. Vi vet också att de är väldigt svåra att slå borta, men det gjorde vi. Det var två tighta matcher här hemma så det va oerhört skönt att vi kunde dra det längsta strået i match 3 för jag tycker Vimmerby är ett grymt lag som har ett väldigt bra spel och dessutom många skickliga spelare.

Vad vet ni om de fem lagen ni ska möta?
Jag har faktiskt inte så bra koll på de andra lagen förutom Tranås som är det enda laget vi har mött denna säsongen, men vi kommer gå igenom Boden innan vi möter dem på torsdag så då kommer vi ha bättre koll på dem. Sen vet man ju naturligtvis att Almtuna och Vita Hästen är bra.

Vad tror du om utgången av kvalet?
Vi vet om att det är små saker som kommer avgöra och att det kommer bli tight, men vi tror på oss själva och det är detta vi har tränat för hela säsongen så när vi först är i en kvalserie så är det klart att vi kommer gå för det!

/Mats Tjernström

Foto: Mats Tjernström Swe Press Photo