Tre viktiga poäng i Tuna-derbyt

Det var ett hårt arbetande Sollentuna som kämpade till sig en vinst mot formstarka Vallentuna. Sollentuna tog tidigt ledningen genom Fredrik Wink (03:35) assisterade av Philip Wong och Andreas Gällstedt. Andreas Gällstedt stod för matchens andra mål (07:06) som gjordes i power play, assist av Lucas Lagerstedt och Emil Broed. Första periodens sista mål stod Vallentuna för. Då var det Sollentuna som var i numerärt underläge. Skotten första perioden 12 för Sollentuna och 7 för Vallentuna.

I den andra perioden var det Emil Broeds tur att pricka in 3-1 målet (23:19) assist Lucas Lagerstedt. Vallentuna fick flera chanser i mitten av andra perioden men Sollentuna lyckades hålla emot. I slutet av periodens andra utvisning lyckades Vallentuna reducera till 3-2 genom Gustav Jansson. Skotten i andra perioden blev 7 för Sollentuna och 12 för Vallentuna.

Tredje perioden var tight och spännande men förblev mållös. Vallentuna pressade på och hade skotten med 10:4, men lyckades inte kvittera. Räddningsprocenten för Ben Johansson var 93.33%. Matchen slutade med en skön vinst för Sollentuna. Vallentunaspöket kan därmed anses vara bortskrämt.