Stark seger efter tidiga baklängesmål

Hudik Hockey tuffar vidare på vinnarspåret i HockeyEttas grundserie. Det blev tre nya poäng i söndagens bortamatch mot Sollentuna där segern säkrades när det bara återstod 2 minuter och 13 sekunder med ett mål av #29 Jesper Wiberg (bilden) efter en match där HHC hade 48 (!) skott på mål, men där effektiviteten kanske inte stod i paritet med antalet avslut.

Fotograf: FlyWoodStudio

Nu slutade matchen 3-4 (1-1, 1-2, 1-1) och det betyder att HHC i sin serieledning har dubbelt så många poäng (32) som laget närmast under AllEttan-strecket, Vallentuna på 16 poäng…

För de HHC-supportrar som ville se matchen i den utlovade (och betalda) webb-sändningen blev det tyvärr bara en mörk tv-ruta, vilket börjar bli riktigt irriterade när sändningsproblemen, främst från Stockholms-området, börjar kännas mer som en regel än som ett undantag. Men låt oss återkomma till det.

Tre gånger i matchen fick Sollentuna tidiga mål som satte press på HHC, men som serieledarna ändå tog sig igenom och till slut också kunde avgöra.

Sollentunas första mål kom redan efter 54 sekunder (1-0 av Elias Lindskog), det andra som betydde 2-1 (Tim Ljungqvist) efter drygt 4 minuter i andra perioden och det tredje som gav 3-3 (Johan Fredriksson) efter 1.42 i tredje perioden.

– Det där är mål som ger Sollentuna energi. De gjorde det bra och jobbade hårt. Med tanke på deras tidiga mål tycker jag att det var starkt av oss att hantera det här på rätt sätt och ta matchen till seger, menade Per Ljusteräng.

– Nu låg vi rätt på banan och hade trafik in på mål och det gav oss också ett segermål, ett riktigt bra hockeymål som till slut skipade rättvisa. Vi hade tålamod och gjorde över huvud taget en bra match konstaterade HHC-tränaren.

Efter Sollentunas 1-0 dröjde det fram till 9.11 i den första perioden innan HHC kunde kvittera. Målskytt var #8 Axel Svensson, som efter en skadetyngd inledning på serien nu gjorde sitt första mål på passning från #4 Henric Nordin.

Den andra perioden inleddes alltså med ett nytt Sollentuna-mål och HHC fick återigen börja jaga efter en kvittering. Den kom också efter 14.57 genom #26 Mathias Hellgren som nu gjord sitt sjunde mål i HHC-tröjan fram till 2-2 innan HHC för första gången i matchen tog ledningen. Det var #10 Jonas Lindström som gjorde 2-3 (16.23) efter förarbete av #6 William Mann.

När sedan Sollentuna kvitterade i inledningen av den tredje fick HHC på nytt börja jakten på tre poäng och segermålet kom också när Jesper Wiberg fanns på rätt plats och satte målet som gav tre nya poäng.

När det sedan gäller de ständiga problemen med webb-sändningarna så är det något som visserligen ligger på klubbarna, men där paraplyorganisationen HockeyEttan måste börja agera starkare om man vill skydda sitt varumärke. Vad säger t.ex huvudsponsorn ATG om saken? Det kan i varje fall knappast vara en fördel om och när nya sponsoravtal ska tecknas.

Lagens supportrar ska inte behöva betala en hundralapp – bara för att få reda på att det inte fungerar. Ibland ingen bild, ibland en bild som ”hoppar och stoppar”, ibland inga kommentarer och ibland inget ljud alls. För ”dåligt nät” och ”ingen signal” är också förklaringar vi mötts av.

Då är det bättre att klubbar som inte har resurser att sända också tydliggör det. Det kan man acceptera. Men inte det här.

Skribent: Lars Gösta Larsson