HHC har toppseriernas enda nolla

När HHC går ut till säsongens 13:e grundseriematch – mot Vallentuna i Glysishallen på onsdag – gör man det med det övre seriesystemets enda obrutna nolla och som det enda laget från SHL, HockeyAllsvenskan och HockeyEttan som ännu inte förlorat någon match vid full tid.

Av landets just nu 74 högst rankade hockeylag är det bara HHC som inte någon gång lämnat isen utan poäng. I två matcher, båda på hemmaplan, har HHC tappat poäng i övertidsspel mot Väsby och på straffar mot Wings.

Nu har det varit matchfritt i en och en halv vecka där HHC passat på att träna mycket på speldetaljer som tränarna Per Ljusteräng och Magnus Nilsson vill förbättra.

– Egentligen har vi bara kört på som vanligt, men vi måste bli bättre på vissa saker. Vi måste skydda pucken bättre så att vi inte tappar den i fel lägen. Och så har vi jobbat vidare på att stärka försvarsspelet ytterligare, säger Per Ljusteräng, som ser fram emot att äntligen kunna gå runt på fyra kedjor.

– Det känns väl som att vi har koll på det mesta, men det har blivit lite ambulerande när vi har gått på tre centrar och fyra forwardspar, och aldrig fått spela med samma uppställning flera matcher i följd, konstaterar HHC-tränaren.

I matchen mot Vallentuna gör nu 20-årige Albin Kedbrant debut som center i en av kedjorna. Albin känner att han vill ha mer speltid än vad han fått i Brynäs och Almtuna och har nu tränat en vecka med HHC på ett try-out-kontrakt.

– Albin har sett bra ut. Han är följsam, läser spelet bra och har fin klubbteknik. Det ska bli intressant att se honom i matchsituationer nu, menar Ljusteräng.

Om det nu blir en fortsättning med HHC för Albin Kedbrant hänger knappast enbart på det han gör i sin debutmatch. HHC:s sportchef Pär Langer vill inte säga för mycket redan nu, men konstaterar att kontakten med Albin Kedbrant kom lägligt.

– Vi har ju haft en plats öppen på forwardssidan. Vi har väl alla förstått att vi inte kan räkna med Adam Seidlitz, så när chansen nu kom samtidigt som vi behöver en center så kändes det rätt att titta på Kedbrant.

– Under träningarna har vi sett att det finns kvalité hos Albin. Det är oftast välutbildade spelare som kommer ur Brynäs juniorled och Albin är inget undantag, en fin kille som säkert kan passa in bra hos oss och sedan är det upp till tränarna att bestämma var han ska spela och vilken roll han ska ha, säger Langer.

Albin Kedbrant kommer att spela i tröja nr 19 och matchen mot Vallentuna blir hans debut i HockeyEttan. Han har spelat i både SHL och HockeyAllsvenskan men aldrig i ettan.

När det gäller truppen i övrigt så har #55 Albin Runesson fortfarande en match kvar på sin avstängning. #20 Henrik Marklund har saknats på några träningar i början av veckan och varken #7 Algot Landin eller #95 Peppe Kjellin är i speldugligt skick just nu.

Skribent: Lars Gösta Larsson