Bottennapp av Hudik Hockey

Så kom då säsongens första förlust under ordinarie tid för Hudik Hockey. Den kom efter ett riktigt bottennapp hemma mot Vallentuna, i en match som slutade 2–4 (0–1, 0–3, 2–0).

– Jag vet inte vad det berodde på, men vi har två perioder där vi var.., ja, att säga att vi var bleka, det är inte riktigt juste, sa HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Att vi sedan pliktskyldigast kommer tillbaka i sista perioden är en sak, men man måste ju i alla fall vilja jobba för det redan från start.
Dålig – usel – okej.

Så kan man sammanfatta de tre perioderna för hemmalaget.

I en spelmässigt ganska jämn första period var det Vallentuna som gjorde enda målet. En dålig hemmarensning slutade med ett friläge för Erik Stenbacka som spräckte #1 Magnus Åkerlunds nolla.

– Jag tycker ändå att vi gör ett ordentligt försök att komma in i matchen i början av andra perioden, men efter att de gjort 2–0 går vi ner oss fullständigt, sa Ljusteräng.

2–0-målet var en uppvisning i den högre skolan där Jacob Lundin kunde lägga in pucken i tom kasse efter klapp-klapp-spel med kedjekompisen Gustav Jansson. Nämnde Jansson gjorde 4–0 sedan han tagit tillvara på egen sargretur. Då hade Oskar Söderberg dessemellan tryckt in 3–0 i numerärt överläge.

– En förlust kan man ta, men inte när det kommer på det här viset. Vi får inte skämma ut oss som vi gjorde under de två första perioderna för vi har ett ansvar, dels mot oss själva, men framför allt mot hemmapubliken, sa Ljusteräng.

Publiken uppgick denna afton till 795 åskådare varav ett hundratal var nyinflyttade Hudikbor, inbjudna av matchvärden Hudiksvalls Kommun. De som orkade stanna kvar och titta på sista perioden kanske kommer tillbaka, för då svarade HHC trots allt för en okej insats.

#26 Mathias Hellgren reducerade till 1–4 och #8 Axel Svensson gjorde sitt första mål för säsongen när han drog in 2–4 från blålinjen. Men närmare än så kom inte serieledarna denna kväll.

HHC har varit spelledigt i tio dagar och bara tränat. Men någon hårdträning har det inte varit frågan om, så det är inte där vi hittar svaret på djupdykningen.

– Hade vi tränat ner oss skulle vi ju varit totalslut i tredje perioden, och det var vi inte. Då orkade vi ju jobba till oss två mål i alla fall.

– Det svider med en förlust, för man blir lika besviken varje gång. Men vi måste jobba vidare, och se framåt, sa Ljusteräng.

HHC presenterade en ny spelare också i den här matchen, #19 Albin Kedbrant, som är på try out. Han gjorde så pass bra i från sig att matchvärden i alla fall utsåg honom till matchens lirare i hemmalaget. Men frågan är om inte #4 Henric Nordin skulle ha haft det priset, för han lyckades få en assistpoäng på HHC:s första mål som kom 3.59 in i tredje perioden. Då hade en skadad Nordin duschat och bytt om för länge sedan…

HHC saknade backarna #7 Algot Landin (skadad) och #55 Albin Runesson (avstängd) i den här matchen och när också Nordin tvingades kasta in handduken i förtid blev laget väldigt tunn på backsidan.

– Nu får vi i alla fall tillbaka Runesson till nästa match, men vi kan knappast räkna med varje sig Landin eller Nordin, sa Ljusteräng.

Nästa gång är på lördag det, och då har HHC chans att revanschera sig för den insatsen då man möter Hammarby på bortais.

Skribent: Christer Stridh