Lagerstedt tvåmålsskytt mot Wings – SHC ny tvåa i tabellen

Sollentuna kom ut med en härlig energi som räckte hela matchen ut. Det disciplinerade spelet som laget uppvisade resulterade i en fin bortaseger.

Charles Eklund satte säkert 1-0 efter ett friläge 41 sekunder in i matchen. Wings kunde sedan kvittera i numerärt överläge, genom Pontus Andersson efter dryga 5 minuters spel. Den jämna första perioden slutade 1-1 och skotten var 8 för Sollentuna och 12 för Wings.

Sollentuna återtog ledningen i matchen efter 24:47 genom Emil Forsgren med assist av Oscar Kellerstam och Johan Fredriksson. Lucas Lagerstedt utökade sedan ledningen till 1-3 efter 32:17, assisterad av Emil Broed och Daniel Nordström. Perioden slutade med ställningen 2-3 då Wings Tim Friberg slog in ett sent mål 8 sekunder innan periodpausen. Skotten i andra perioden var 16 för Sollentuna och 14 för Wings

Tredje perioden kännetecknades av ett disciplinerat försvarsarbete av Sollentuna och de lyckades dessutom göra två mål. Lucas Lagerstedt fick göra sitt andra mål 51:00 in i matchen. 2-5 målet i tom kasse gjordes av Emil Ström. Båda lagen hade 7 skott på mål i tredje perioden.

Benjamin Johansson i Sollentunakassen motade 31 av 33 skott och fick en räddningsprocent på 93,94%.

Den fina insatsen av laget medförde att Sollentuna avancerade till andra plats i tabellen, som dock haltar lite på grunda av att lagen spelat olika många matcher.