Sollentuna tog 3 viktiga poäng i stark comeback

Sollentuna fick en tung start på borta matchen mot Enköping. Enköpings Daniel Andersson lyckades göra mål bara 25 sekunder efter matchstart. Enköping hade spelövertag och Sollentuna hade svårt att ruska av sig och komma med i matchen. I mitten av perioden förbättrades Sollentunas spel tillfälligtvis och 9.25 kvitterade Sollentunas Charles Eklund med assist av Emil Ström och Johan Fredriksson till 1-1. Tre minuter senare var det återigen Enköping som tyvärr tog ledningen med 2-1, genom André Fredriksson. Strax därefter lyckades Enköping också utöka ledningen till 3-1 genom Robin Nilsson. Sollentuna tog en timeout och det verkar som att coachernas väl valda ord hade stor påverkan på Sollentunas spelare, som därefter avslutade perioden med förnyad energi. Perioden slutade dock 3-1 till hemmalagets fördel. Vardera lag hade 12 skott på mål.

Andra perioden inleddes med mål av Sollentuna. Redan 56 sekunder i perioden lyckades Oscar Kellerstam valla in pucken via en Enköpingsspelares skridsko. Sju minuter senare var det dags igen och denna gång var det Tim Ljungqvists tur att göra mål på en styrning precis utanför målgården, framspelad av Emil Broed och Simon Boman. Senare i perioden drog Enköping på sig en utvisning och i spel 5-4 var det dags för Sollentuna att ta ledningen genom Lucas Lagerstedt, assisterad av Andreas Gällstedt och Emil Ström. Perioden slutade 0-3 till  Sollentuna vilket gav ställningen 3-4. Sollentuna hade 13 skott på mål och Enköping 10.

Tredje perioden inleddes med numerärt överläge för Sollentuna och då slog Charles Eklund till igen och fick sitt andra mål för kvällen. Assisterande vid det målet var Andreas Gällstedt och Lucas Lagerstedt. Ställningen i matchen blev då 3-5. Därefter blev stämningen i matchen lite hetsigt och slutade med att Sollentunas Philip Wong och Enköpings Alexander Starck utvisades för fighting och bägge fick matchstraff. Matchens sista och Tim Ljungvists andra mål för kvällen var i tom kasse. Skotten i tredje perioden var 9 för Sollentuna och 17 för Enköping.

Matchen slutade 3-6. Skotten totalt i matchen var 34 för Sollentuna och 36 Enköping. Ben Johanssons räddningsprocent var 92,31%. Sollentuna är återigen uppe på tredje plats när det återstår fyra matcher i ATG Hockeyettan Östra vårserie.