Sollentuna nollade Hammarby hemma

Sollentuna hade en tuff vecka med hela fyra matcher på sju dagar. En resultatmässig lysande hockeyvecka med 3 vinster och en snöplig uddamålsförlust. Dagens rafflande match mot Hammarby var den fjärde och sista i veckan.

Precis som i matchen mot Hanviken inledde Sollentuna starkt och skapade en mängd vassa målchanser som till slut gav resultat då Elias Lindskog snyggt styrde in Andreas Gällstedt skott från blålinjen, andra assist på målet var Lucas Lagerstedt. Perioden kantades av många chanser för båda lagen men slutade 1-0 till Sollentuna.

I andra perioden ådrog sig Sollentuna ett antal utvisningar men kunde relativt enkelt stänga ner Hammarbys powerplay. Perioden kantades likt den första av en mängd bra mållägen åt båda håll men slutade trots detta mållös.

Elias Lindskog blev tvåmålsskytt när han 58:03 i tredje perioden (med assist av Andreas Gällstedt och Emil Broed) sköt in 2-0 i tom kasse. Hammarby var därefter nära att reducera men Sollentuna stod pall och matchen slutade 2-0 till Sollentuna som inkasserade sin andra hemmavinst i fortsättningsserien.

Sollentuna sköt 37 skott på Hammarbys målvakt Sebastian Andersson men han lyckades mota bort 36  av dem för en räddningsprocent på 97,22%. Benjamin Johansson räddade alla 24 skott för en räddningsprocent på 100% och sin andra nolla för veckan.

Sollentuna hade 16 utvisningsminuter och Hammarby hade 6.

Sollentuna ligger för närvarande på andra plats i tabellen, före Arlanda Wings. De har båda samma poäng, men Sollentuna har bättre målskillnad dock en match mer spelad.