Sollentuna vann sexpoängsmatch mot Wings

Sollentuna fortsätter med trenden att ta poäng på bortaplan. I kvällens match inledde bortalaget med starkt spel och många fina målchanser. Lukas Tillberg med assist av Simon Boman gjorde kvällens första mål 07:54 i första perioden. Lucas Lagerstedt gjorde 0 – 2 med assist av Philip Wong and Andreas Gällstedt 14:54. Sollentuna hade inga utvisningar i första perioden och för åskådarna var det kul att se ett bra och sammanhängande spel. Perioden slutade 0 – 2 till Sollentuna som även vann skotten med 17 – 5.

Skönspelet från den första perioden var som bortblåst i den andra perioden. Sollentuna inledde med två utvisningar. Wings lyckades kvittera i slutet på den andra utvisningen (28:44) genom Rasmus Hedin. Strax därefter ådrog Wings sig en utvisning, Sollentuna förvaltade det numerära överläget väl och kunde genom Emil Ström med assist av Emil Broed och Philip Wong återigen ta en 2-måls ledning. 33:30 lyckades Wings Pontus Johansson få till ett friläge och reducera Sollentunas ledning. Perioden slutade 2 – 1 till Wings vilket totalt efter två spelade perioder gav ställningen 2 – 3. Skotten i andra perioden var 8 för Sollentuna och 10 för Wings.

Den tredje perioden inleddes också med flera utvisningar. I 5 – 3 spelet lyckades Wings genom Otto Larsson kvittera till 3 – 3. Matchen fortsatte ytterligare 10 minuter med snabbt och böljande spel med bra målchanser för båda lagen innan Oscar Arpe (assist Elias Lindskog och Andreas Gällstedt) slog in 3 – 4 för Sollentuna. Det blev även det sista målet i matchen. Skotten i tredje perioden var 10 för Sollentuna och 12 för Wings. Sollentuna hade 12 utvisningsminuter medan Wings hade 6.

Sollentuna ligger därmed på andra plats i tabellen efter kvällens omgång och har därmed fortfarande en teoretisk chans att ta hem ATG Hockeyettan Vår för att ta bakvägen till kval för HockeyAllsvenskan.