Thors skriver A-lagskontrakt

19-årige Sebastian Thors noterades för fyra mål och en assist på 29 matcher i A-laget i vintras. Nu belönas den hårt jobbande Västeråsaren med ett A-lagskontrakt över kommande säsong.

-Jag hade hört mycket bra saker om Borlänge hockey sedan innan, så mitt första år i bhf började jag spela i j20 med ett mål i huvudet att ta en plats i A-laget till kommande säsong  , jag tycker att första året var mycket utvecklande för mig och en väldigt bra säsong med mycket roliga bitar men ett tvärt slut på det hela. Det känns otroligt kul och jätte spännande att bli kvar i klubben. Jag känner att jag har utvecklat mycket under säsongen, det är stora kontraster mellan att spela i j20 elit och spela i Div 1, alla är mycket skickligare såklart, jag har fått ett hårdare och tuffare spel och det känns som jag har blivit mer lik en senior spelare än en junior, säger Sebastian Thors.

-Sebastian kom till oss i år från Västerås och spelade i vårt J-20 denna säsong. Sebastian hade ett tydligt mål och de vara att få så mycket träningsmöjligheter i vårt A-lag.Han har visat med en stor ödmjukhet rätt inställning och vilja att han ska tillhöra vårt A-lag till nästa säsong. Denna säsong så har Sebastian spelat ca 30 matcher i A-laget samtidigt som han tillhört vårt J-20 lag där har han varit en tongivande spelare både på och utanför planen. Säsongen slutade med 25 poäng på 23 matcher i J-20 och 5 poäng i A-laget.Som spelare är Sebastian en stark skridskoåkare som jobbar stenhårt över hela plan och han köper alltid sin roll till 110%. Och vi kommer nog säkert få se en hel del poäng från denna kille till nästa säsong.

Det är med en stor stolthet jag välkomnar Sebastian till Borlänge Hockeys A-lag, säger sportchef Mattias Bergdahl.

FAKTA SEBASTIAN THORS
Född 2 Juli 2000
Längd: 180 cm
Vikt: 70 kg
Moderklubb: Västerås IK
Övriga klubbar: –