Allettans skyttekung fortsätter i Bois!

Han kom in som en stormvind i december och bara blåste förbi motståndarna och var obarmhärtig i sina avslut. Med 12 mål på sina 18 allettanmatcher så vann han södra allettans målliga och det i en omgivning som var helt ny för honom. Lukas Söderlund var verkligen ingen blyg 19-åring och han togs emot med öppna armar av såväl klubb som fans, succémannen blev snabbt omtyckt. Nu visar han att känslorna är besvarad, för trots att flera klubbar jagade hans signatur så tyckte han för mycket om klubben och staden och dess invånare för att lämna den.

Lukas Söderlund: Det blir Mariestad en säsong till för dig!

Ja och det ska bli grymt kul!

Hur många allsvenska klubbar har varit och ryckt i dig egentligen?

Några stycken har det varit, men jag valde Mariestad för att tränaren tror på mig och jag gillar Mariestad.

Vad är det du gillat?

Hela föreningen är bra och staden är trevlig, mysig. Sedan har jag blivit grymt mottagen också, så det är bara positivt.

Du gjorde verkligen succé sedan du kom in till allettan startade. Du måste vara väldigt nöjd?!

Ja jag var förvånad att det gick så bra som det gick, så det var bara positivt. Men det gick bra i början och då växte självförtroendet och sedan fortsatte det. Det hade gått tungt i Växjö och då fick jag en nystart i ettan där jag hade självförtroende från tidigare när jag spelade med Grums och nu kom till till ett bättre lag och då är det också lättare att leverera. Sedan hade jag en tränare som trodde på mig och vill utveckla mig också och det hjälper också.

Du gjorde 12 mål på 18 matcher, det är ett bra målsnitt!

Ja det var helt ok, och jag hade gärna gjort fler. Men spelare man bra och gör mål så blir man scoutad och då får man hitta på nya sätt att göra mål på.

Du kände att du blev scoutad?

Det kändes så. I boxplay så kom folk närmare, de ville inte jag skulle skjuta.

Du är egentligen förstaårssenior säsongen som kommer men du har redan två år i hockeyettan med bra poängskörd!

Ja det blir tredje säsongen nu, men det är bara kul. Men jag kände redan i Grums att seniorhockeyn passar mig bättre, jag låg steget före i juniorhockeyn i min tanke vilket gjorde att det inte stämde riktigt med medspelarna.

Det är många 00:or som skrivit på nu för Bois, du är ju också det. Det lär med andra ord bli en föryngring av laget, hur ser du på det?

Jag tror det blir jättebra! Det är många hungriga killar som vill visa att de vill spela, det gäller ara att de vågar göra misstag, det tror jag kommer vara viktigt för tränarna att tänka på. Jag tycker vi har en grym trupp!

Vad tycker du om tränartrion?

Jag tycker dom är hur bra som helst! Jag har snackat en del med Appelgren och ”Isse” (Peter Isgren) under sommaren och det har lockat en också att stanna, att de tror på en och vill något med en.

Till sist: Vad har du för mål med säsongen?

Att göra en ännu bättre säsong, med mer mål och visa att jag är en ännu bättre spelare, och att göra allt jag kan för att ta Mariestad till allsvenskan.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström