Hammers tunga besked – toppbacken ska opereras: ”Ett dråpslag – måste ut och leta ersättare”

Halmstad kan sluta hoppas på Alexander Edström i höst.

Toppbacken tvingas nu till en operation.

– Ett dråpslag! Nu måste vi ut och leta en ersättare och det är inte lätt så här sent, säger ordföranden Niklas Söderström. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Halmstad har under sommaren och början av hösten väntat på besked från Alexander Edström, 33, poängbacken som gjorde en kanonsäsong i fjol men som också drogs med skador i både höft och ljumskar i slutet av säsongen.

Nu kommer svaret – och det är inte positivt.

Edström, som gjorde 50 poäng under debutsäsongen i fjol och var en av lagets absoluta nyckelspelare i vägen fram till kvalserien, måste opereras.

Han har förgäves försökt få ordning på problemen med både behandlingar och rehab av både kiropraktorer och sjukgymnaster.

Men ingenting har hjälpt.

– Nu har jag försökt allt, men är ändå tillbaka på ruta 1. Så nu är operation sista utvägen och då vet jag inte ens om det hjälper, säger Alexander Edström till Hallandsposten.

Han väntar nu på en operationstid på framsidan av den nedre magmuskulaturen, men det är ingen garanti att det ingreppet hjälper.

– Nej, skulle inte det hjälpa blir det en större operation och då snackar vi sex till åtta månaders rehab och då är hela säsongen körd, säger han.

För Hammers, som haft stora problem i truppen med skador och sjukdomar under försäsongen men ändå besegrat Troja vid två tillfällen, är det förstås ett blytungt besked med bara knappa två veckor kvar till premiären.

– Ett dråpslag! Nu måste vi ut och leta en ersättare och det är inte lätt så här sent. I synnerhet inte en back med sådana kvalitéer där jag rankar honom som en av seriens bästa backar, kanske till och med den bäste, säger ordföranden Niklas Söderström till Hallands-Posten.

Alexander Edström kom till Hammers i fjol och på meritlistan finns bland annat tio säsonger i ligan (210 poäng på 289 seriematcher) och fyra i HockeyAllsvenskan.

***

Premiären i södra serien:

Fredag 30 september: Nybro-Karlskrona (19.00).

Söndag 2 oktober: Borås-Mörrum, KRIF-Halmstad, Vimmerby-Tyringe, Kalmar-Troja-Ljungby (16.00)

Priser och abonnemang – så här följer du DITT lag i ligan * ”En paketeringen som ska passa fansen och klubbarna bäst”