Nicklas Sjölund klar för Vallentuna 2019/20!

Vi kan idag stolta presentera ännu en back med erfarenhet från högre serie.

Nicklas Sjölund har valt att förlänga med Vallentuna efter en kort period hos oss i slutet av den gångna säsongen.

-Med Nicklas förlängning så känns det som vi har en slagkraftig backbesättning i truppen säger sportchefen Lars Billing.

Nicklas själv säger så här om varför han valt att förlänga med Vallentuna;

-Jag valde VBK av två anledningar; den första är att VBK ser ut att ta nästa kliv i år och få ihop ett väldigt bra och intressant lag som kommer utmana i toppen av Östra serien.

Den andra anledningen är att jag avslutade förra säsongen i VBK och trivdes väldigt bra. Det var väldigt bra stämning i truppen med mycket engagerade och kunniga ledare och spelare.
Nicklas säger vidare att han är en modern tvåvägs back och kommer utnyttja sin skridskoåkning, spelförståelse och skott till att vara ett offensivt hot och sin storlek och rörlighet defensivt. Han kommer bidra med att ta pucken från motståndare, vända spelet och fylla på i anfallet.
Nicklas har sin lillebror Samuel som draftades av Dallas Stars denna sommar så det har av naturliga själ blivit Dallas som favoritlag i NHL.
Som förebild har han inte en spelare utan han kollar på många olika skickliga spelare för att plocka ut det han gillar. Vissa av spelarna Nicklas gillar att kolla på är Doughty, Quinn Hughes, Karlsson, Mackinnon och Klingberg.
Välkommen till en ny säsong i Vallentuna Nicklas!