Söndagsmatch mot gästande Visby/Roma

Det är dags för första söndagsmatchen hemma och det är Visby/Roma som står för motståndet.  

Då ställer vi några frågor till tränare Charlie Thermaenius:  

Skön seger mot Huddinge senast och nu kommer nästa förväntade topplag på besök. Vad var det som fällde avgörandet mot Huddinge och hur ska ni agera för att plocka alla tre poängen mot Visby/Roma?  

“Tack, det var en bra genomförd match där alla spelare sliter för varandra, Vi jobbade i alla situationer tillsammans och minimerade våra egna misstag i spelet med och utan puck. Nu, när visby kommer på besök så gäller det att fortsätta jobba med detaljerna och vara noggranna i allt vi gör. Vi pratar mycket om att man inte ska acceptera att göra saker vi inte tränar på.”

Två mål i power play senast med riktigt fint spel dessutom. Känns det som ni hittat rätt nu?  

“Powerplay handlar mycket om självförtroende, och att man hela tiden vågar spela som man tränar, vi tycker att puckfarten samt skottvilligheten är viktig. Vi har förmånen att ha många skickliga spelare som kan avgöra i PP.”

Hur är skadeläget i laget?

“Ja, vi har haft det lite jobbigt med skador inledningsvis vilket har resulterat i att vi har varit tvungna att matcha laget på lite kort om folk. Sedan tidigare är Lindholm-Schmidt, Persson, Rosenqvist långtidsskadade och sedan har vi några sjukdomar som härjar i laget. Men det har även gett oss möjligheten att ge Lukas Aaw och Marcus Andreasson chansen i A-laget. Vilket är bra, de har verkligen tagit chansen när de fått den.”

Tack Charlie för dessa svar och lycka till mot Visby/Roma!