Inför matchen mot Strömsbro!

Inför hemmamatchen mot nykomlingen Strömsbro fick vi några ord med huvudtränare Charlie Thermaenius.

Nykomlingen Strömsbro har ju gått riktigt bra i serien och parkerar precis framför Vallentuna i serien så det här blir ju en sexpoängsmatch i det avseendet. Ni vann bortamötet i slutet av september med 5-1 men lär få en tuffare resa denna gång. Hur ska ni spela för att vinna även denna gång?

”Vi behöver spela lika desperat som de senaste matcherna med kniven mot strupen så att säga samt att alla spelarna fortsätter att göra sin roll enligt vår plan.”

Strömsbro får väl anses ha överraskat med sitt spel och den placering de har i serien. Vad tror du det är som gör dem så pass framgångsrika?

”De är ett bra lag med många spelskickliga spelare samt en hel del vassa målskyttar. Vi kommer att behöva krympa ytorna för deras skickliga spelare och stänga mitten.”

Hur ser truppen ut inför söndagen?

”Vi har fortfarande en del skadeproblem men räknar med att kunna mönstra samma lag som senast. Vi har ofta ett antal juniorer med på våra träningspass och de gör det riktigt bra så de kommer helt klart vara beredda om det blir aktuellt för match i A-laget för dem.”

Linus Gidbark var ju en av de bidragande orsakerna senast till att ni bortaslog Hudiksvall som första lag. Linus är ju förstaårssenior och ni har matchat honom sparsamt trots att han som senast hade fina 93,75% i räddningsprocent.

”Ja, Linus är en målvakt som vi tror mycket på och vi vill låta honom växa in långsamt i seniorhockeyn vilket ju ha verkat vara rätt. Han hade lite skadeproblem tidigare dessutom som gjorde att han ej var tillgänglig men nu har vi en riktigt bra konkurrenssituation mellan målvakterna då även Alexander Jirhage går bra.”