Inför Huddinge borta

Vi snackar upp inför matchen och fick en pratstund med Vallentunas #26Fredrik Nordmark
Ny match väntar mot Huddinge borta på onsdag i Björkängshallen. Streckstriden lever när vi kliver in i omgång nummer tjugo. Med nio poäng kvar att spela om är Vallentuna med i striden. För Huddinge är läget lika nervkittlande som för Vallentuna eftersom de inte är klara på något vis och för en strid mot just Vallentuna och i nästa omgång mot Wings, över vilka som ska ta den fjärde och femte platsen till Allettan. Med tanke på Huddinges enorma form så ser vårt tips ut att de kommer ta en av platserna.
Ni tog en skön och viktig seger i söndags mot ett svagt Hammarby och nu över till en svår bortamatch mot ett oerhört effektivt Huddinge som fått upp farten. Hur ser du på onsdagens motståndare?
-Det kommer vara ett tufft motstånd som garanterat är taggade på att ta revansch från senast. Vi måste gå ut från minut ett och vara påslagna direkt. Vi måste trycka på bra och sätta upp ett högt tempo.
Ni har vid ett antal tillfälle varit i ledning och fört matcherna väldigt bra med riktigt bra spel både offensivt och defensivt men så när ledningen blir ”safe” så känns det som att ni slutar spela, Varför blir det så? Varför fortsätter ni inte att spela ut? 
-Väldigt svårt att säga men det kan bero på trygghet och så börjar vi slappna av för mycket och slutar att göra bra saker vi ska göra varje dag. Vi får i fortsättningen hålla upp trycket i 60 min och spela mycket smartare och inte sätta varandra i skiten.
Ni slog Huddinge hemma komfortabelt med 4-2.  Huddinges facit sedan den matchen den 16/10  så har de spelat 10 matcher, vunnit 9 av dessa och gjort 53 mål och släppt in endast 16 mål.   Hur skall ni spela på onsdag för att stoppa Huddinge och upprepa den vinsten?
-Stort fokus direkt när pucken släpps och spela smart genom bra vanor. Få ner puckarna på djupet och jobba därefter. Även hålla dem på utsidan för att sedan kunna gå ut hårt och pressa på dem.
Huddinges spel i special teams känns som en tuff  utmaning. De har Victor Andersson, Niclas Lehman, Måns Kruger i topp 5 i poäng ligan, spelare som verkligen kommit igång. Vilken taktik kommer ni ha för att sätta ”check” på dessa spelare?
-Vi skall se till hålla dem utanför oss hela tiden och inte låta deras puck komma in på gubbe centralt. De har vassa skyttar så vi måste ligga nära och pitcha hela tiden.
Ni ligger inför onsdagens match mot Huddinge två poäng före Wings. Varför tror du att ni orkar hålla undan för dem?
-Gör vi det vi ska så kommer allt att kunna flyta på för oss och som sagt så har vi allt i egna händer. Jobbar vi för varandra kommer vi vara väldigt starka och ta de poäng som behövs för att hålla Wings bakom oss.
Slutligen Fredrik, på vilket sätt kommer du att utmärka dig på isen i Huddinge på onsdag och vad blir nycklarna för poäng?
-Jag ska spela hårt och rejält spel. Spela det spel som jag är bra på och bidra med det jag kan. Nycklarna kommer att bli hårt spel, vara beredd från start och jobba för varandra.