Inför Lapplands fest. Först ut möte med Bodens HF.

Vallentuna tar sig an Boden imorgon lördag. Ett lag som är tippat att komma etta i AllEttan norra av de flesta som följer och bevakar AllEttan. Boden har börjat med två segrar och 7-0 i mål protokollet. Det som talar emot Boden är att de har inte spelat tävlingsmatch på 2 veckor och har en lång resa ner till Stockholm, i övrigt så är de tippade som favorit i fighten mot ett taggat Vallentuna med 1 vinst och 2 förluster på kontot men som har visat på en stark offensiv. Klart är att det kommer att krävas en stark defensiv mot ett disciplinerat Boden.

Vi fick en pratstund med förste keepern Alexander Jirhage efter senaste träningen.

Hur är stämningen i laget och hur har träningen sett ut de senaste dagarna?
-Eftersom vi främst spelar på helgerna i AllEttan så får vi lite extra tid på oss att finslipa detaljer under veckodagarna vilket är mycket positivt. Alla hinner återhämta sig både fysiskt och mentalt för att kunna lägga fullt fokus på att komma förberedd till matcherna. Stämningen är väldigt god och vi är nog det lag som njuter mest av att få chansen att spela i den här serien. Varje match är en härlig utmaning där vi oftast slår ur underläge!

Vad skall ni göra för att slå hål på Boden?
-Vi har haft en bred poängproduktion under lång tid där många olika spelare producerat framåt och det kommer vi fortsätta med. Detta känns verkligen som en av våra styrkor som vi vill använda oss av.

Vilka blir nycklarna för att försöka knipa 3 poäng? Hur har ni scoutat er motståndare?
-Den främsta nyckeln blir att tighta till försvarsspelet och känna en trygghet i det. Vårt anfallsspel kommer vi fortsätta med på samma sätt som vi varit lyckosamt med tidigare. Våra tränare har scoutat alla lag vi möter och de brukar ta ut de viktigaste punkterna inför varje match. Sen gäller det att alla spelare är öppna för förändringar under matcherna när vi märker hur de nya lagen spelar mot oss och att underordna sig i sin roll i den aktuella matchen.

Ni har mött Lindlöven och Borlänge så här långt, vad skulle du säga är den största skillnaden/utmaningen jämfört med spelet i grundserien hitintills?
-Den största skillnaden är att alla matcher i Allettan är som matcherna mot topplagen i grundserien och det finns inga ”enkla” poäng att hämta. För oss är det bara positivt då vi spelar våran bästa hockey mot lag som av experterna är så kallade topplag. Vi måste vara påkopplade i 60 minuter och alla har verkligen visat på detta men det finns nog en växel till….

 

Nu hoppas vi det blir ”lapp på luckan” i helgen! Nu kör vi!!