Vinst mot Lapplands stolthet och tre poäng in på kontot

Vallentuna vann välförtjänt med 4-0 i eftermiddagens match mot ett hårt krigande Kiruna IF som inte gav vika en tum i någon närkamp matchen igenom och de fick inte heller hål på en storspelande Jirhage i Vallentuna kassen.

Vi fick kommentarer efter match av Jacob Lundin som blivit en oerhört viktig Vallentuna spelare och en kugge i kedjan med Jansson och Lundberg på varsin sida.

Vad säger du om dagens match, ta oss igenom den?
-Vi startar matchen riktigt bra och sätter full fart direkt. Vi får med oss några powerplay och har bra tryck hela perioden. Andra åker vi på lite utvisningar men krigar på bra i boxen och i spelet 5 mot 5 känns vi starkare. Sista perioden städar vi av på ett bra sätt. En bra och stabil insats rakt igenom!

Hur gick resonemanget inför matchen, vad var er gameplan ?
-Att hålla det enkelt och spela ett snabbt spel. Vi ville ta tag i matchen och ha övertaget vilket vi också lyckades med.

Vad är det som gör just er femma så effektiv?
-Vi gillar att spela ett snabbt spel och försöker hela tiden använda oss av varandra och uttnyttja våra styrkor.

Hur viktig var segern för fortsättningen i serien tror du?
-Det var väldigt viktigt, vi har åkt på en del uddamålsförluster så det var skönt att hoppa upp på vinnarspåret igen. Det är alltid viktigt att vinna mot lagen vi ska ha bakom oss.

Känner ni att ni har med er publiken nu när det är fler som hittar upp till hallen och matcherna?
-Ja, det är riktigt roligt med ett större stöd och förhoppningsvis kan vi fortsätta bjuda på bra hockey och ta fler poäng tillsammans.