ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
tor 20 feb Period 3
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 2

Vännas inför Umederbyt mot Teg.

19:00 släpps pucken i ett rykande hett derby mot Tegs SK i A3 Arena inne i Umeå. Här kommer det senaste inför matchen.

Vännäs HC kommer från en förlust i fredags mot serietvåan Östersund med 1-3, trots stundtals spelövertag och med fler skott. Teg har fått en smakstart på serien och ligger nu på en tredjeplats och med 12 inspelade poäng. I lördags vann de hemma mot Kalix med 5-3.

– Alltid roligt med match, men det är alltid något speciellt med derby. Ska bli roligt att få möta och se Teg för första gången denna säsong och med deras fina inledning har de verkligen favoritskapet på sig. Som vanligt måste vi göra rätt saker på ut isen, när vi gör det är vi ett mycket bra lag, säger tränare Anders Näverlind.

Läget i laget är att Alexander Karlsson, Mathias Wikström och Gustav Grundström fortfarande dras med skador. Även Jonathan Dobos missar dagens derby på grund av skada. Saknas gör även Isac Sjöman och Olle Nord Ljunggren på grund av sjukdom. Detta gör att Adam Roger får debutera i A-laget. Glädjande är att T.J Sneath som missade matchen mot Östersund är tillbaka i laget. Likaså Emil Hälldahl, som fick ett skott i ansiktet mot Boden, är tillbaka.

Notera att:
Det är fri entré till matchen, så gå man ur huse för att stötta oss i derbyt!
Teg är serien effektivaste lag och gör mål på 13,69% av sina skott.
VHC har serien fjärde mest effektiva boxplay medan Teg ligger på nioendeplats.

Teg sänder matchen, så om ni inte kan vara på plats så hittar ni sändningen här.