Förlust mot Lindlövens IF

Det blev förlust i bortamatchen mot Lindlövens IF med 5-2.

I första bytena var hemmalaget klart piggare och det mesta av spelet hamnade i Malungs zon. Efterhand hittade man dock spelet mer och mer och spelet jämnade ut sig. Lindlövens IF kunde göra 1-0 efter lite trassel i MIF-zonen. Lagen fick varsitt numerärt överläge utan att skapa några speciellt farliga chanser.
Skotten i första 12-7.

Även i starten av andra perioden var hemmalaget spelförande, men efter ett klarat boxplay-spel och bättre passninsspel kvitterar Söderlund efter en fin framspelning av Ferletak. Assist också av Knuts(5). Tre minuter senare gjorde Jacobs 1-2 på en retur, efter skott av Wåhleman som snyggt dragit en Lindlöven spelare.
Skotten i andra 8-21.

I tredje periodens början kontrollerar gästerna händelserna ganska bra och får också en utvisning med sig. Men där skapades i stort sett ingenting. I stället får Lindlövens IF ett numerärt överläge som de utnyttjar och kvitterar. Ca fyra minuter senare tar Lindlövens IF ledningen med ett långskott som letar sig in i målet. MIF försöker trycka på och skapar en del lägen men med 18,15 på klockan gör Lindlövens IF 4-2. Med tom målbur gör de även 5-2 som blir slutresultatet.

Skotten i tredje 19-8
Skotten totalt 39-34.

En match där MIF borde fått med sig någon poäng tack vare en stark andra period. För dagen stod Oliver Norgren, som lånats in från Mora IK, i målet . Även backen Wille Hedqvist hade lånats in från Mora IK, då frånvarolistan för Malungs IF för tillfället är tämligen lång. Lindlövens IF blev med denna seger helt klar för spel i All-Ettan.

Nästa match blir söndag 8/12 kl. 16.00 hemma mot Mariestad BoIS HC.