Stark bortaseger i Köping

Laget hittade snabbt tillbaka till vinnarspåret efter senaste förlusten mot Nyköpings SK och vann borta mot Köpings HC med 1-5.

Gästande Mif började piggt och visade att en liten bussresa inte behöver sätta sig i benen. Gustafsson sköt 0-1 från blålinjen assisterad av Hård af Segerstad och Knuts(7). Tiden var 6,10. Efter 13,10 gjorde Jacobs 0-2 på en kontring fint framspelad av Rosdahl. Assist även till Olsson(4).

En period som Mif styrde i det mesta, och det fanns chanser till fler mål.

Skotten i första 5-16.

I början av andra satsade Köpings HC hårt framåt och fick med sig tre numerära överlägen i rad. Det speglade så klart matchbilden och hemmalaget tryckte på bra, dock utan att lyckas göra mål. Spelet jämnade ut sig och istället gjorde Grankvist 0-3 efter 13,44 assisterad av Söderlund och Ferletak. Köpings HC lyckades sätta 1-3 efter en rörig situation framför Ohlsson i Mif kassen.
Skotten i andra 11-13.

I tredje periodens början var gästerna mer på hugget och kunde hålla Köping HCs förväntade press under kontroll. Efter 4,09 får hemmalaget powerplay men Knuts(7) sliter sig loss från försvarsblå och tvingar fram en straff. Denna förvaltas väl av Ferletak och 1-4 var ett faktum. I ett flygande anfall efter 14,17 slår Söderlund en helt öppnande passning till Ferletak som sätter 1-5 i öppen kasse. Assist även till Knuts(5).
Köping HC försöker forcera in en reducering men lyckas inte utan matchen slutar 1-5.

Skotten i tredje 11-7
Skotten totalt 27-36.

En riktigt stabil bortamatch med bra arbetsinsats och intensitet. Också viktig seger i en serie där det verkar som alla slår alla.
Nästa match är söndag 5/1 kl. 16.00 när Kumla HC kommer på besök.