Seger efter straffar mot Eskilstuna Linden

Det blev seger i hemmamatchen mot Eskilstuna Linden med 3-2 efter straffar.

Hemmalaget rivstartade och gjorde 1-0 efter 33sekunder genom Ferletak framspelad av Söderlund och Grankvist. Mif fortsatte att trycka på för ett till mål och skapade flera farliga lägen men lyckades inte sätta dit pucken. 1-1 kom efter 9,50 och efter det kom gästerna in mer i matchen och fick mer och mer att säga till om. De fick också ett numerärt överläge där det skapades en hel del chanser.
Skotten i första 13-7.

I andra perioden började Eskilstuna Linden piggast och tryckte ner Mif i ett antal långa anfall. Men efter hand jämnades spelet ut och Norgren gjorde 2-1 efter 7,35. Assist av Dynell och Grankvist. Hemmalaget avslutade perioden med ett numerärt överläge men lyckades inte skapa några riktigt heta chanser.
Skotten i andra 12-12.

Tredje perioden var tämligen jämn och kommandot svängde fram och tillbaka. Efter att precis klarat en utvisning tryckte gästerna in kvitteringen efter 16,28. Inga fler mål innebar förlängningsspel.
Skotten i tredje 8-9.

Förlängningen var ganska avvaktande då alla är rädda att gå bort sig i tre mot tre spelet. Men bägge lagen vaskade fram några chanser men målvakterna gjorde det riktigt bra. Då skulle allt avgöras på straffar.
Skotten i förlängningen 2-4.

Gästerna började straffskyttet och kunde göra mål med en kontrollerad straff av Hugo Ollila mellan benen på Ohlsson. På Mifs andra straff gjorde Ferletak ett fint avslut och kvitterade ställningen. När Ohlsson räddade Eskilstuna Lindens två följande straffar och Knuts(7) gjorde mål på sin måste gästerna göra mål på sin kommande straff för att inte förlora extrapoängen. Men Ohlsson räddade även den och hemmalaget vinner!
Två straffmål och starkt målvaktsspel avgjorde till Mifs fördel och två poäng in på kontot.

Segern innebär att Mif hoppar upp på en andraplats i den superjämna tabellen med tre lag på samma poäng. Lagkapten Emil Knuts spelade för första gången i tröja nr 100 pga Malungs IF fyller just 100år.

Nästa match är redan på onsdag 15/1 kl. 19.00 då Surahammars IF kommer på besök.