Huvudtränare klar

VHC har sökt en ny huvudtränare för säsongen 22/23 och processen har tagit den tid det har behövts för att hitta rätt person och tränare och fram tills idag har vi inte haft någon klar.
I och med detta vill vi med den äran presentera Geoff Walker som ny huvudtränare för A-laget säsongen 2022/2023.

Den 34-årige kanadensaren har en gedigen hockeybakgrund där han som spelare spenderade 10 säsonger som proffs i Nordamerika och Europa innan han 2018 la skridskorna på hyllan för att bli tränare.
Som tränare har Walker hunnit med fyra säsonger som juniortränare och kommer närmast från en treårig sejour som huvudtränare i SIJHL-laget Red Lake Miners. Sin hittills största tränarframgång hade Walker under fjolårssäsongen där hans lag gick hela vägen och vann mästerskapet.

– Det känns oerhört bra att vi lyckats komma överens med Geoff, jag och Jonas Norman satte i ett tidigt skede en tydlig kravbild både vad gäller hur tränaren ska vara spelmässigt men även vilka värderingar hen ska besitta. Under processens gång där jag intervjuat flertalet tränare känns detta helt rätt, Geoff är en person med väldigt fina värderingar och som förespråkar samma ishockey som vi i Vännäs vill spela. Vi vill utveckla spelare och ledare och med Geoffs gedigna spelarkarriär och senaste åren som tränare har han alla verktyg som behövs för att ta spelarna och laget till en ny nivå. Geoff är ambitiös och ser Vännäs som en språngbräda och väljer han att stanna i Sverige skulle jag bli förvånad om han inte står i ett SHL-bås inom några år. Kommenterar Johan Örnberg

Vi har hunnit få en snabb kommentar från Geoff

– Jag vill tacka Johan och Jonas för möjligheten att vara huvudtränare för Vannäs HC. Vi är samstämmiga i våra tankar om hur vi vill bygga laget och hur vi vill spela. Jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen.

Walker har skrivit på ett ettårskontrakt och kommer vara på plats i Vännäs för att ta emot laget som samlas den 8:e augusti för att dra igång försäsongen.

En längre intervju med Walker kommer framöver.