Conny Strömberg ny huvudtränare i VHC

Efter en tids arbete kan VHC idag äntligen presentera en ny huvudtränare för återstoden av säsongen. Ny på posten är den 47-årige Conny Strömberg.

Strömbergs senaste tränaruppdrag var under säsongen 20/21 där han fungerade som assisterande tränare i Surahammar. Dessförinnan har Strömberg en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig där SHL-avancemang och två poängligavinster i HockeyAllsvenskan med Örebro Hockey sticker ut i ett digert CV.
– Jag ser fram emot att se hur Conny kommer sätta sin prägel på laget. Vi har fått bra referenser på honom och haft en givande dialog om hur vi vill spela för att nå framgång och min övertygelse är att han kommer utveckla gruppen till nya nivåer. Det ska bli väldigt intressant med Conny på bänken med de meriter han har som spelare men även den utbildning har hunnit bygga på som tränare, kommenterar Örnberg

– Det känns jättebra att vi får in Conny i det här läget. Vi har skapat en defensiv grund att stå på där alla spelare stämplar in och jobbar hårt för varandra, nu när vi behöver lösgöra vår offensiva potenial så känns det som en perfect match att Conny kommer in med sitt detaljöga där han kan ge oss tydliga offensiva riktlinjer. Vårt powerplay har också stor förbättringspotenial och där kan Conny med sin bakgrund såklart bidra med väldigt mycket, fyller sportchef Jonas Norman i.

Strömberg, som kommer assisteras av det välkända VHC-ansiktet Daniel Annelind, tar över med omedelbar verkan och leder laget från och med onsdagens träning.

I och med detta kommer Jonas Normans huvuduppdrag vara sportchef, ett uppdrag han kombinerat med assisterande tränare under grundserien.
– Jonas har gjort ett fantastiskt jobb både som sportchef och tränare under höstsäsongen. Vi är väldigt tacksamma över Jonas engagemang och driv för laget, nu när han kan fokusera fullt ut på sportchefsrollen blir det intressant att se hur truppen spetsas inför en intressant vårserie, säger Johan Örnberg

Föreningen vill rikta ett stort, varmt tack till Mathias Bergsdorf som med den äran hjälpt föreningen under den här tuffa perioden där vi stått utan huvudtränare.