BHF straffade Enköping. Nu väntar det avgörande derbyt ”Slaget om Runn”

ENK – BOR  (3-4) (swehockey.se)

Tabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

Borlänge Hockey åkte under onsdagen till Uppland för möte med Enköping. Ett lag som man veckan innan besegrat på hemmaplan med 5-3.

BHF fick en fin start på matchen när John Blank gav BHF ledningen med 0-1 efter dryga 6 minuters spel.

BHF skulle strax därpå dra på sig 2 utvisningar inom 20 sekunder och hemmalaget fick chansen i 5 mot 3 i 1.40.

BHF försvarade sig dock på bästa sätt och höll tätt och 17 sekunder efter att man blivit fulltaligt ökade Alfred Bergman på ledningen till 0-2.

Men hemmalaget fick in en reducering efter 16 minuter.

Matchen skulle ryckas sönder en hel del med tanke på alla utvisningar i matchen. Detvar just utvisningarna som skulle ge BHF en 1-3 ledning då hemmalaget drog på sig 3 raka utvisningar och BHF kunde i 5 mot 3 öka på sin ledning genom Johan Skinnars.

9 minuter in i slutakten skulle också Enköping få göra mål i powerplay när Axel Knudsen höll sig framme och minuten senare kom också kvitteringen genom Tim Friberg.

Inga fler mål föll i slutskedet av matchen och inte heller i förlängningen så straffar skulle avgöra matchen.

Där drog BHF det längsta strået när Casper Östberg avgjorde.

Nu på söndag väntar det 4e och viktigaste ”Slaget om Runn”. Det heta derbyt mot grannkommunen Falu IF som troligen helt kommer att avgöra vilket av lagen som kommer ta den sista topp 3 platsen och fortsatt spel i play-off. Det finns chans att båda missar topp 3 men även att båda tar sig topp 3 beroende på hur det går för Kalix och Clemensnäs i deras 2 avslutande matcher.

Både BHF och Falun behöver vinna sin match för att få fortsätta spela play-off men för det förlorande laget är säsongen över.

SÅ 14.00 i Borlänge ishall på söndag eftermiddag smäller det!!