Inför: Väsby vs Nyköpings SK – ”Anledningen är att vi är ett bra lag men som ska bli ännu bättre”

Det är dags för ännu en hemmamatch, den andra till antalet i seriespel. Nu är det sörmländskt motstånd som står för dörren. Onsdag kväll välkomnar vi nämligen Nyköpings SK till Renew Arena.

Nyköpings SK är en klubb med sitt ursprung från Gripen HC och Nyköpings Hockeyförening. Den sistnämnda föreningen gick i konkurs 2014. Därefter gick A-lagsverksamheten vidare till först Gripen och sedan över till Nyköpings SK från och med säsongen 2019/20, då namnet även skapades. Laget kommer tillbaka till den Östra serien efter att ha tillbringat några säsonger i den Västra och detta blir första seriemötet mot Nyköpings representationslag sedan hösten 2018. Då, senaste lagen möttes i Upplands Väsby, gick Nyköping segrande ur en jämn strid efter att de avgjort tjugotvå sekunder in i förlängningen.

Vi får se om det blir lika jämnt även onsdag kväll. Nyköping har ändå startat upp serien klart godkänt med fyra inspelade poäng på sina endast två spelade matcher och där framför allt skalpen borta mot Strömsbro, då laget vann med 3-1 imponerar.

Om man ska försöka beskriva årets upplaga av NSK så är det ett gäng med ett antal vassa forwards, med två starka målvakter medan man kan sätta ett visst frågetecken för lagets backuppsättning. Den är nämligen väldigt orutinerad där egentligen endast tjugofyraåriga Lucas Bylin har rutin från spel med diverse topplag i Hockeyettan. Sist men inte minst är det värt att notera att Väsbyprodukten Isak Dahlin gör sin tredje raka säsong i NSK och det blir spännande att se hur denna tekniska spelare har utvecklats sedan vi sist såg honom spela.

Väsby, som vilade helgen som gick efter segern mot Visby Roma i fredags, har så klart starkt självförtroende efter den fina försäsongen och sedan ännu bättre säsongsupptakt av seriespelet. Framför allt känns laget solitt och defensivt starkt och förhoppningsvis kommer laget inte drabbas av hybris på grund av det utan fortsätter den goda inslagna vägen.

En god inslagen väg har annars Calle Åsell hållit allt sedan fjolårssäsongen avslutades. Han har helt enkelt varit urstark ute på isen där han bidrar stort i såväl offensiv som defensiven. Jag har tagit några ord med gode Calle som berättar lite om varför vi varit så starka hitintills och vad han tror om fortsättningen på seriespelet och då framför allt inför onsdagens match.

Hej Calle! Tredje seriematchen i fredags och tredje raka segern. Det går knappast att klaga på vår seriestart och vad anser du är anledningen till den starten?

– Nio poäng av nio möjliga, svårt att klaga. Vi har spelat bra över större delar av matcherna utan att kanske fullfölja en match till fullo. Anledningen är att vi är ett bra lag, som ska bli ännu bättre.

Senaste i fredags i den tidigare seriefinalen blev det en uddamålsseger efter att vi bland annat fått slita hårt i många boxplay. Vad är din summering till den matchen?

– Alltid svårt att spela borta på ön, men tycker vi har ett tålamod hela matchen samt som nämnts, mycket boxplay som vi klarar av nästintill felfritt!

Med en jämförelse mot föregående säsong så känns vi betydligt solidare i år där vi har haft ett bra försvarsspel under i princip hela säsongen. Vad i vårt spel tycker du framför allt skiljer sig åt mot f g säsong?

– Vi har väl börjat spela lite tightare i mittzon framför allt och lägger större vikt i spelet utan puck.

För din egen del så tycker jag att du varit het ända sedan första träningsmatchen. Vad säger du om din egen form och din start hitintills denna säsong?

– Onekligen en bra start, känner mig i form efter en skade- och operationsfri sommar. Så raka motsatsen ifrån ett år sedan. Personliga målet nu är att rida på detta och bli ännu bättre, förhoppningsvis speglar det av sig under matcherna.

Nyköpings SK väntar oss nu på onsdag. Ett lag som väl du aldrig mött tidigare förmodar jag. Vad tror du väntar oss då?

– Tror ej jag har mött dem i seniorsammanhang, så lite oskrivet blad. Har absolut ingen aning, endast att Isak Dahlin spelar där.

Slutligen Calle, vad är nycklarna till ännu en seger på onsdag och på vilket sätt kommer du att försöka vara bidragande till det?

– Alerta ifrån start då det är ett ”nytt” lag i östra serien. Sedan är de viktigaste är att vi håller hos till vår spelidé. Som alltid, hårt slit och kanske en pinne eller två.

// # 24 – Calle Åsell

Spelarmässigt har Väsby i skrivande stund alla tillgängliga vilket innebär att Oliver Lexenberg glädjande nog är tillbaka från sjuksängen.

Köp dina biljetter till matchen här men det går också att lösa entrén direkt på plats.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson