Övertygande seger av Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby hade en riktigt trevlig och lekfull lördagskväll när man kvaddade Linden Hockey med hela 7-0 efter en i stora delar övertygande insats.

-Kul att se många spelare bidra till denna fina lördagskväll, säger tränare Markus Odén.

Men för en gång skull kom inte Brödernas/Väsby exploderande ut från startblocken från nedsläpp. Istället var det gästerna från Eskilstuna som hittade vägar fram i snabba omställningar. Redan halvminuten in i matchen var Linus Ryttar tvungen att ta fram en blixtrande plockräddning när en Lindenspelare blivit fri.

Lite darrigt var det sedan under några minuter i försvarsspelet där Linden låg på lur och väntade på att hemmalaget skulle tappa tålamodet och pucken i anfallen.

Men Brödernas/Väsby hittade till spelet och som man sedan gjorde det. Det blev därefter och egentligen ända fram till slutsignalen av den första perioden, en ganska ensidig och rolig Brödernas/Väsby historia där laget i princip totalt bestämde händelseförloppet ute på isen.

Två raka mål från backar skapade en 2-0 ledning och båda målen spelades in med endast fyrtiotre sekunder emellan dem. Först var det Daniel Carlqvist som tog fart från egen zon och sedan knäppte in 1-0 via stolpen och in. Vackert i sig men kanske ändå aningen svagt av målvakten att inte skära av vinkeln.

Utökningen till 2-0 var då desto vackrare då gästerna blev totalt uppsnurrade. Adam Falk hittade Fredrik Forsberg som sedan ytterst elegant hittade fram till en helt fri Ludvig Georgsson som sköt in pucken i en princip tom kasse.

Sista målet i perioden satt när lite mindre än fem minuter återstod då Calle Åsell från kanten med en hård skottpassning hittade fram till Gilbert Gabor som vinklade in pucken.

Mittakten följde första periodens mönster med en stor och tydlig Brödernas/Väsby dominans. Skotten summerades till hela 15-1 vilket säger en hel del om hur spelfördelningen såg ut. Då ska ändå sägas att Linden fick spela ett numerärt överläge, matchens första i perioden.

Men det var ett underläge som Brödernas/Väsby rodde ut elegant och sedan tog det inte lång tid därefter förrän ledningen var utökad. Henrik Rommel tog tillvara på ett misslyckat uppspel från Linden och spelade sedan fri Calle Åsell som egentligen bara behövde stöta in 4-0.

Målheta Åsell sniffade sedan till sig en lös puck efter ett hårt skott från Sebastian Walfridsson som träffade stolpen och därefter kunde Calle sätta att sina enklare mål i karriären. Det då han ohotad och med öppet mål rakade in 5-0.

Innan perioden var slut fick glädjande nog även Tobias Liljendahl spräcka sin målnolla för säsongen. Det i svansen efter ett numerärt överläge där han distinkt smällde in 6-0 högt upp bakom målvakten i Linden.

Med en sexmålsledning i ryggen blev den sista perioden av naturliga skäl något avslagen. Dock var det Brödernas/Väsby som höll taktpinnen och framför allt var det kedjan med Adam Falk som center mellan Tobias Liljendahl och Fredrik Forsberg som stundtals bjöd på hockeyprogaganda. De tre låg också bakom enda målet i perioden som sistnämnda ”Foppa” smällde in mellan benen på målvakten.

Det hade dock kunnat bli några fler mål om de bara hade satt några av de flera höggradiga chanser som de spelade sig fram till i den sista perioden.

Sammanfattningsvis så måste man säga att det, förutom en aningen svag inledning, blev en riktigt trevlig lördagskväll i Renew Arena där Brödernas/Väsby firade stora triumfer ute på isen. De sprudlade av spelglädje och då trillade till slut även målen in i en strid ström och där Linden ganska tidigt i matchen var ett slaget lag.

Calle Åsell fortsätter att fira stora triumfer i sitt spel som är oerhört kraftfullt för närvarande. Hans samspel med Nousiainen och Gabor är en fröjd för ögat där de maler ner försvararna, vinner närkamper och har långa anfall och där puckarna till slut jobbas in. Två nya mål och en målgivande assist kom från Calles klubba och av mig får han tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till backen Daniel Carlqvist som inledde målfyrverkeriet ikväll och som förutom det stod för en väldigt stabil insats.

Sista grisen tilldelas Linus Ryttar som fick hålla en välförtjänt nolla vilket även var hans första för säsongen men säkert inte sista sett till hur pålitligt han spelar för närvarande. Behövde inte rädda mer än tretton skott men stod för en viktig plockhandsräddning när Linden redan trettio sekunder in i matchen fick ett friläge. Mål där och kvällen kanske inte hade blivit fullt så lyckosam som den nu ändå blev.

I övrigt var det idel spelglädje från samtliga formationer och det känns skönt att alla kedjor nu verkar ha en härlig kemi sinsemellan.