Anton Brandhammar klar för Brödernas/Väsby

Den offensivt skickliga backen Anton Brandhammar är klar för Brödernas/Väsby. Han ansluter närmast från Nybro Vikings och kontraktet gäller för resterande del av säsongen.

Vi säger varmt välkommen till Anton Brandhammar. Anton med Charlottenberg som moderklubb har hunnit bli 26 år och kommer alltså närmast från Hockeyallsvenskan. Där har Anton gjort två vändor, en i Almtuna och nu senast med Nybro men det är framför allt i Hockeyettan som Anton gjort sig ett namn.

Där har hans fina skridskoåkning och vassa offensiv kommit till sin rätt. I klubbar som Västerås, Visby Roma, Skövde, Forshaga, Kalmar samt så senast Nybro så har Anton under sina sex säsonger spelat över tvåhundra matcher på nivån och har ett poängsnitt om hela 0,5 poäng/match. I princip samma snitt har även Anton när säsongen gått in i ett kvalskede, där snittet ligger på 0,47 poäng/match på trettio kvalmatcher. Det är med ett offensivt spel som inte varit på bekostnad av defensiven där hans siffror i plus-minus statistiken med god marginal hamnar på plussidan.

Anton känner vi väl till efter våra matcher mot såväl Kalmar som Nybro under de två senaste säsongerna då han gjort avtryck. Hans skridskoskicklighet har stuckit ut och även med viljan att fylla på i offensiven från sin backposition.

Skolningen kommer annars från Färjestad där han spelade i deras U16- upp till J20 lag och där han även registrerats för 21 matcher i SHL i samma förening.

Sportchef Tom Tärnström om Brandhammars tillkomst till lagbygget.

– Vi har hela tiden haft ambitionen att addera ytterligare en back och i Anton får vi precis det vi letat efter. Han är en rörlig, skridskostark och spelskicklig back som kommer kunna komma in och göra oss starkare från dag ett.

Vid pennan,

Krister Holmgren

Foto: Tobias Eriksson