Uddamålsförlust i Vimmerby

Trots en imponerande slutforcering av Brödernas/Väsby förlorade laget med uddamålet 3-2 borta mot Vimmerby. Hemmalaget var snäppet vassare i en jämn match men ett kvitteringsmål var verkligen inte långt borta efter den starka avslutningen av Brödernas/Väsby.

– Sur förlust idag. Blir en ryckig match med många utvisningar och därav en ganska svår match för båda lagen att få något riktigt flyt i spelet. Vi gör en bra push på slutet och skapar några riktigt bra målchanser men tyvärr ville det sig inte idag. Nya tag på tisdag, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev inledningsvis en väldigt ryckig första akt när domarna visade ut spelare till både höger och vänster. Brödernas/Väsby drog på sig hela fyra utvisningar mot hemmalagets tre och då hade det endast spelats drygt sju minuter av matchen.

Det var något som passade gästerna bäst som ju är riktigt vassa i special teams och laget gjorde även idag väldigt bra arbete i boxplay. När laget sedan väl fick spela i numerärt överläge så tog man också ledningen. I spel fem mot tre stod Henrik Rommel för en riktigt listig passning från en position bakom mål som helt ställde Vimmerbys målvakt. Han förväntade sig en passning till vänster men istället spelade Rommel pucken bakåt och till höger mot Carl Wassenius. Han smällde till direkt och pucken studsade sedan på målvakten innan den hamnade inne i buren.

Men det var ingen ledning som Brödernas/Väsby fick behålla innan den första perioden var slut. Det eftersom Vimmerby till slut fick igång sitt snabba anfallsspel och det gav sedermera en kvittering. Det efter att en hemmaspelare frispelades och sedan stod för lång dragning, innan han hade lade in pucken under Victor Olsson.

Hemmalaget skulle även gå till periodvila i ledning efter att de i den sista minuten fick in 2-1. Gästerna blev lite för passiva och Vimmerby fick äga puck i offensiv zon och sedan kom ett skott som styrdes in precis framför Victor Olsson som var helt utan chans att rädda pucken.

Vimmerby fortsatte inledningsvis att styra spelet även under mittakten. De lät deras fart tala för sig och skapade tack vare det ett antal lägen där Victor Olsson verkligen fick bevisa varför han är kvalseriens kanske formstarkaste målvakt för tillfället.

Men Brödernas/Väsby fick till slut igång sin offensiv och utjämnade från mitten och framåt spelet. Laget fick till några längre anfall och satte större press mot hemmalagets backar, vilket till slut gav offensiva lägen.

Först var det Carl Wassenius som var nära att kvittera och sedan var det Carl Åsells tur att störa. Det gjorde han så pass bra att han vann pucken och sedan tog Jeremias Lindewall över händelserna. Efter några vändningar och vred, rundade han målet och sedan spelade han in pucken strax framför mål där Calle Åsell var hetast och tryckte in pucken.

I den sista perioden var det återigen hemmalaget som var hetast. Brödernas/Väsby försökte täppa till ytor och stänga mittzon och man lyckades till en början hålla Vimmerby från de allra hetaste chanser, trots deras större puckinnehav.

Men när klockan i den sista perioden i princip hade tickat till hälften, kom till slut något som vid tillfället kändes som ett rättmätigt ledningsmål för Vimmerby. Något som hade legat i luften under större delen av perioden men föregicks dessvärre av fuskande i det defensiva spelet hos Brödernas/Väsby. I ett anfall hittade hemmalaget nämligen en fri spelare på den sovande sidan i gästernas försvar och sedan skickade målskytten Martin Pärma distinkt in 3-2 pucken i Victor Olssons vänstra kryss.

Målet fick Brödernas/Väsby att tända till på de sista cylindrarna. Vimmerby blev lite rädda om sin ledning och backade hemåt och det passade gästerna riktigt bra som därefter fick hemmalaget riktigt i gungning. Men trots den imponerande slutforceringen så kom ingen kvitteringspuck för Brödernas/Väsby trots att man var riktigt nära vid flera tillfällen.

Sammanfattningsvis så känns det surt att inte få med sig en poäng när avslutningen var så pass bra. Men laget vaknade lite väl sent för sett till sextio minuters spel går det ändå inte att säga att Vimmerby inte vann välförtjänt.

Brödernas/Väsby får ta med sig avslutningen av matchen till fortsättningen som närmast innebär ett hemmamöte nu på tisdag mot nuvarande serieledaren Kristianstad.

Det var lite för få som klev fram sett till hela matchen men desto fler som var bra i den sista slutforceringen. En av de som då verkligen klev fram var Gilbert Gabor. Vann väldigt många tekningar, stod för bra fysiskt spel men gjorde det även bra rent defensivt tidigare under matchen. Han får av mig tre grisar från insatsen.

Två grisar ges till Calle Åsell som kändes som en stor pådrivare och vann många lösa puckar. Han fick trycka in ett mål och var inblandade i flera situationer som mycket väl hade kunnat resulterat.

Sista grisen ges till backen Jacob Spångberg som var riktigt frän och stark i närkamperna och som var väldigt nyttig i egen zon.