Trotjänaren blir kvar i Brödernas/Väsby

Med sina 361 matcher är Rasmus Sörgardt tvåa genom tiderna i antalet spelade seniormatcher i föreningen. Nu får vi njuta vidare av denna trotjänare, som i och med kontraktsförlängningen går in på sin nionde säsong i moderklubben.

Men Rasmus Sörgardt är inte bara en trotjänare. Han är även en backgigant på denna nivå, som brukar växla upp sin egen form ju längre säsongen lider. Den just avslutade blev inget undantag. I kvalserien till Hockeyallsvenskan var Rasmus otroligt bra, och förutom att vara en dominant i försvaret var han även en spjutspets framåt och vann backarnas poängliga med fina nio poäng på tio matcher.

Det känns väldigt bra att få se tröjnummer 66 återigen prydas av Sörgardt, vilket också blir en garant för många fler roliga stunder att se fram emot den kommande säsongen.

Sportchefen, Tom Tärnströms, ord om Rasmus förlängning av kontraktet:

Rasmus är en toppback på nivån, och han har varit en stor bidragande faktor till vår framgång de senaste sju, åtta säsongerna. Förutsatt att han håller sig skadefri blir han under kommande säsong Väsbys meste spelare genom tiderna, vilket säger en del om hans lojalitet och kärlek till klubben. Det känns självfallet väldigt bra att ha honom med oss ytterligare en säsong.

Vid pennan:
Krister Holmgren