Ny assisterande tränare klar!

Philip Bertilsson klar som assisterande tränare i Västerviks IKs A-lag

Philip är en ung tränare som har skaffat sig bra med erfarenheter längs vägen. Han har tidigare varit assisterande tränare i Hockeyettan och kommer senast från rollen som Head Coach i Oskarshamns J20 lag som spelade i högsta juniorserien.
Bertilsson är en driven och passionerad tränare som älskar att ”nörda” ner sig och jobba med detaljer samt sätter stort fokus på individuell utveckling. Som person är Philip väldigt lugn, trygg och saklig.
”– Jag, tillsammans med Pelle, har haft bra dialog med Philip där vi ser hockey på samma sätt och det var en viktig parameter för oss när vi rekryterade en tränare, att det passade in i vår filosofi. Det ska bli jättekul att få jobba ihop med Philip!” säger Sportchef Victor Öhman.
Klubbchef Petra Axelsson kommenterar:
”– I Philip får vi även mycket rutin och kompetens kopplat till juniorverksamheten som vi kommer få stor nytta av. I rollen som assisterande tränare för A-laget har vi även ett mentorskap till vår junioransvarige Joakim Hagelin vilket kommer vara en stor tillgång. Vi är väldigt stolta och glada att Philip valde att komma till Västerviks IK och vara med på vår resa framåt”.
Kontraktet är på 1 år.
Välkommen till Västerviks IK, Philip!