Vimmerby Hockey vann med 4-1 i Dalarna

Vimmerby Hockey vann sin andra match den här veckan efter seger 4-1 i Dalarna mot Borlänge.
– Över 60 minuter har vi ganska bra kontroll på matchen, säger VH-coachen Staffan Lundh. 

Det tog bara fyra minuter innan Tatu Kokkola gjorde sitt tredje mål på tre matcher i VH-tröjan när han gav VH ledningen i Borlänge. VH hade bud på mer framåt, men ledningen stod sig perioden ut. VH-målvakten stod också för en fin räddning i boxplay.

Landsmannen Niki Koskinen ville inte vara sämre när han gjorde 2-0 i powerplay i upptakten av mittperioden, och gjorde därmed även han mål för tredje matchen i rad. Borlänge hann reducera genom Arvid Degerstedt, i spel i numerärt underläge innan VH också gjorde 3-1 i samma spelform. Den här gången genom Lucas Jidenius, med ett distinkt handledsskott i krysset, assisterad av William Dageryd.

I den tredje perioden hade Vimmerby det mesta av spelet, och vann skotten med 14-5. Det blev ett mål till framåt. Todd Winder gjorde sitt första mål för säsongen när han satte slutresultatet till 4-1 för VH. En klart rättvis seger sett över hela matchen.
– I tredje perioden tar vi över taktpinnen rätt ordentligt, och skapade en hel del lägen. Det kanske blir lite för lekfullt, och vi måste bli lite mer distinkta där. Men samtidigt vill man inte ta bort glädjen, säger Staffan Lundh.
– Men vi gör en bra match, och hade bättre kontroll i den här matchen, tog oss ur zon snabbare och bättre jämfört med senast mot Tranås, där vi blev lite omständliga i spelet stundtals. Det var kul att se, fortsätter VH-coachen.

Nu väntar en veckas matchvila, innan det är dags för bortamatch mot Nyköping nästa fredag.

Matchfakta: 
0-1 Tatu Kokkola (Todd Winder)
0-2 Niki Koskinen, spel fem mot fyra
1-2 Arvid Degerstedt, spel fyra mot fem
1-3 Lucas Jidenius (William Dageryd) spel fyra mot fem
1-4 Todd Winder (Tatu Kokkola, Christian Lindberg)

Foto: Jacob Meijer