Två poäng hemma mot Krif

Vimmerby Hockey fick med sig två poäng från kvällens hemmamatch mot Krif Hockey efter seger 3-2 i förlängning.

VH hade det mesta och bästa av spelet i den första och tredje perioden. Rättvist kom också 1-0 genom Todd Winder på Jakob Karlssons fina passning efter knappt tio minuter i första perioden.

VH hade fler lägen att öka på sin ledning, men då stod Krif-målvakten Felix Tengvall i vägen.

Med 20 sekunder kvar av mittperioden kom också Krifs kvittering genom Andreas Nordfelt som tog skott strax ovanför högra tekningscirkeln.

Men VH satte sig i förarsätet nio minuter in i den tredje perioden. Backen Pelle Ström gjorde en offensiv manöver i Krifs zon, och skickade in pucken framför mål där Hugo Ollila var sist på pucken till 2-1.

Men Krif kom tillbaka igen och minuterna tredje periodens slut kom också 2-2, när Sebastian Magnusson fick utrymme att ta avslut mot VH-målet.

Men VH fick sista ordet i förlängning. Lucas Jidenius tråcklade in segermålet 1.35 in i förlängningen efter Anton Carlssons förarbete.

VH får ladda med träning under torsdagen, innan det är dags för ny match på fredag när laget möter Tranås i ett derby på hemmais.

Matchfakta Vimmerby Hockey – Krif Hockey 3-2 e.f (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
1-0 (9.56) Todd Winder (Jakob Karlsson, Sebastian Vidmar)
1-1 (39.40) Andreas Nordfelt
2-1 (49.41) Hugo Ollila (Pelle Ström)
2-2 (56.34) Sebastian Magnusson
3-2 (61.35) Lucas Jidenius (Anton Carlsson)