Information om vaccinationsbevis inför Allettan

Från och med idag, den 1 december, krävs vaccninationsbevis för att kunna se Vimmerby Hockeys matcher på plats i Hockeyettan.  Detta är framtaget för att vi ska kunna fortsätta arrangera våra hemmamatcher i Vimmerby Ishall utan publikbegränsningar. 

Här följer ny information: 

– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte personer under 18 år. 

– Endast EU:s covidbevis i digital- och pappersform är godkänt. All publik från 18 år som avser besöka matchen måste uppvisa vaccinationsintyg, med vissa undantag. Ditt digitala covidbevis laddar du ned på covidbevis.se eller beställer i pappersform på ehalsomyndigheten.se 

– Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer, som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19. Dock så måste ett läkarintyg uppvisas som styrker att personen i fråga inte bör vaccinera sig mot covid-19. 

– Kontrollen av dessa vaccinationsbevis sker okulärt eller via scanning, av besökarens medhavda papperskopia eller nedladdade vaccinationsbevis i sin telefon. Kontroll av läkarintyg sker av medhavd papperskopia. 

– För att förenkla denna process ber vi dig som planerar att gå på match i Vimmerby Ishall att komma i god tid till arenan, och ha ditt vaccinationsvbevis alternativt läkarintyg, samt giltig ID- handling nära till hands. 

– För att förenkla entréprocessen rekommenderar vi även att köpa biljetter till matchen på vimmerbyhockey.se eller på vimmerbyhockey.ebiljett.nu. 

– Observera att i pauserna gäller endast anvisad pausruta. Går du ut genom entrédörrarna är det detsamma som hemgång, då vi endast har covidkontroll före match. 

Varmt välkomna till Vimmerby Ishall! Första hemmamatchen i Allettan spelas fredagen den 10 december 19.00, mot Karlskrona HK.