”Kände mig som 65-70 år efter matchen…” * 48-årige stålmannen en av hjältarna * Se klipp från Sollentunas och Bäckens firande i artikeln!

Sollentuna HC är tillbaka i Hockeyettan.

En av hjältarna: spelande sportchefen Andreas Paulsson, 48 år ung.

– Ja, fy f-n, det här var en pärs. Efter den här matchen kände jag mig som 65-70 år, säger järnmannen och skrattar.

* Se video från både Sollentunas och Bäckens firande i artikeln!

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

En gammal bekant är tillbaka i ligan – eller två kanske vi ska säga.

För varken Sollentuna HC eller Andreas Paulsson är ju direkt nykomlingar här.

Sollentuna rasade ur våren 2021 efter sex raka säsonger och Paulsson är ju en ikon i ligan med elva säsonger och 372 poäng på 346 matcher.

Men nu är alltså båda tillbaka.

Sollentuna vann fredagens rysare mot IFK Tumba och slutet blev högdramatisk när gästerna jagade kvittering – som hade betytt att de gått upp – men till slut kunde hemmajublet bryta loss inför 574 åskådare i SVEAB Arena när Sollentuna löste biljett till Sveriges största hockeyliga.

– Det var ett sanslöst drama på slutet och det var ett otrolig uppoffrande spel från alla i laget, vi täckte skott och kastade oss och kämpade och slet. Men vi klarade det och jag är stolt över den prestation laget gjort den här säsongen, säger sportchefen Andreas Paulsson till  hockeyettan.se.

Han var själv en av krigarna där ute, men åldersmannen – som nyligen fyllde 48 år – erkände att det var tufft.

– Ja, usch ja, jag kände mig som 65-70 år den här gången, säger han och skrattar.

”Pålle” var alltså med på isen – trots att det inte var tanken när säsongen började.

– Nej, det var det inte kan jag säga. Jag vet knappt själv hur det kunde blir så här att jag började lira igen, säger han och skrattar. 

Han berättar mera:

– Vi hade lite skador och sjukdomar och tappade ett par spelare (Lucas Lagerstedt till Enköping, Ville Hornborg till Nyköping och William Hedman till Segeltorp) och jag hoppade in ett par matcher i höstas i november där nån gång, men jag var totalt värdelös så nej, det var bara att ge upp.

Men när play off skulle starta kom en ny fråga från tränaren Kjell G Lindqvist – kallad ”Gregg” – och tja…

– Hm, han lurade ut mig på isen igen, säger ”Pålle” och skrattar.

Det ångrar nog varken han eller Sollentuna.

Veteranen gjorde elva poäng på tio matcher i play off-spelet och var en bidragande orsak till att Sollentuna gick upp.

Men sportchefen vill lyfta fram en anan spelare.

– Målvakten Adam Mattsson, som vi fick in sent från Vallentuna. Jag skulle säga att han varit helt avgörande för oss i den här kvalserien. Det är en väldigt bra målvakt, inte bara på den här nivån, och jag visste att han skulle palla trycket när det var dags för playoff och kvalserie. 

Paulsson – som är sportchef för herrlaget, J18, J20 och damlaget – ska nu bygga en trupp för kommande säsong i Hockeyettan.

– Vi kommer inte kunna värva 15 spelare från ”ettan” och kommer säkert ha en av de minsta spelarbudgeterna i hela serien. Men vi får bygga laget på annat sätt och locka med annat än pengar. Men jag har i alla fall en spelare klar redan, säger han.

* Jasså, vem?

– Jag har skrivit kontrakt med mig själv, säger han och skrattar.

Han lägger snabbt till. 

– Nej, för f-n, jag skojar bara. Men jag har ett par-tre spelare som är väldigt nära i alla fall.

* Och själv då? Blir det nåt mer spel?

– Det känns inte som det, nej. Även om det skulle var kul och att få möta grabben (Lukas Paulsson, som spelar i Vallentuna) i en match och att spela en match som 50-åring, men det stannar kanske vid en dröm, haha.

* Se klipp på Sollentunas lycka här!

***

Från södra kvalserien gick Bäcken HC upp.

500 åskådare – fullsatt – i Marconihallen såg sina hjältar besegra Linden med 4–1 och Bäcken vann till slut den södra kvalserien och spelar i Hockeyettan 24/25.

* Se klipp på Bäckens glädje här!

***

…och så konstaterar vi också att Västervik spelar i Hockeyettan i höst efter förlusten i allsvenska play out-mötet mot Östersund.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: Lång intervju med stålmannen Andreas Paulsson

Spelarna: Han är bäst * Över 400 Hockeyettan-spelare i stor enkät * De går upp * Bäste tränaren * Favoritdomaren * Nr 1: ”Jäkligt kul och stort”