fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Löven förlorade knappt: “Många bra saker i helgen”

Det blev förlust för Lindlöven i bortamötet med Piteå. Wincent Blomdahl gjorde målet för Löven, som trots en stark slutperiod föll med siffrorna 1-3. Laget åkte även på en olycklig armskada på Vladimir Chetverikov.

Bara ett dygn efter segern borta mot Teg (5-1) stod Lindlöven ute på isen på nytt. Denna gång väntade Piteå, ett lag som kom stärkta av säkrat playoffspel och som också kopplade en tidig ledning. Med Jesper Broeng utvisad tvingades Daniel Eriksson kapitulera med 3.41 på klockan. Piteå höll därefter sin ledning genom hela den första perioden, som innehöll totalt fem utvisningar.

De numerära överlägena fortsatte att dugga tätt även i mittenakten. Det utnyttjade återigen Piteå, som illa kvickt dubblade sitt övertag. Lindlöven fick dock snabb kontakt när Lukas Henze spelade fram Wincent Blomdahl till reducering drygt fem minuter in.

Löven skapade väldigt många chanser, men missade bland annat ett öppet mål och tvingades istället se Piteå öka på till 1-3. Gästerna från Bergslagen försökte i slutperioden att hämta ikapp underläget och vann skotten klart. Resultatet stod sig dessvärre, vilket innebar förlust för Lindlöven. Tränare Jonas Dufåker ger sin syn på nederlaget.

– Matchen blir väldigt sönderryckt av alla utvisningar. Jag är nöjd med den tredje perioden, vi försöker verkligen och gör det bra. Jämför jag med vissa av våra andra söndagsmatcher i AllEttan där vi också tvingats jaga i underläge har vi sällan varit särskilt nära. Men idag kämpar vi i 20 minuter och skapar ett väldigt fint tryck, analyserar “Duva” och utvecklar;

– Vi har många powerplay och boxplay, jag kan väl tycka att vi inte direkt är jättebra i powerplay. Jag tycker att vi är för runda och vi skjuter inte. Alla vill vara säkra på att skottet ska gå fram, och har man som spelare fri sikt har oftast målvakten det också.

Vladimir kvar på sjukhus – opereras imorgon

Förlusten var ett tråkigt slut på Norrlandsturnén. Ännu värre var den skada som Vladimir Chetverikov ådrog sig i den första perioden. Forwarden hamnade snett med armen i samband med en tackling och fick väldigt ont. Troligen rör det sig om ett armbrott för Vladimir, som stannat kvar på sjukhus för att under måndagen genomgå operation.

Övriga spelartruppen har en lång bussresa hem till Bergslagen att vänta. Med sig från helgen i norr har Lindlöven en vinst, en förlust, tre poäng och två insatser som laget kan dra nytta av.

– Vi utvecklas hela tiden och det är många bra saker i helgen som vi tar med oss hem. Dels det som jag lyfte fram från Tegmatchen, där vi spelade ett väldigt bra anfallsspel och samtidigt ett bra försvar. Idag tar vi främst med oss tredjeperioden och sättet som vi genomförde den på, kommenterar Dufåker.

Imorgon har Lindlöven träningsledigt. Laget väntas anlända till Lindesberg under morgontimmarna och samlas igen först på tisdag. Då kommer ett nytt ansikte att finnas med på träningen, det i form av nyförvärvet Filip Nordström som Dufåker har god koll på.

– Jag har sett honom spela ända sen U15-tiden. Filip är skicklig med pucken och har ett bra spelsinne. Sen tycker jag att han kan vara grisig och lite lagom småful ute på isen, det kommer vi att behöva i playoffspelet.

Resultat:
Piteå-Lindlöven 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Publik: 394
Skott: 24-31
Mål Lindlöven: 2-1 Wincent Blomdahl (Henze, Broeng)

Text: Hannes Feldin