Hockeyettan om beskedet att tillåta elitidrott

Hockeyettan kommenterar dagens besked från Folkhälsomyndigheten.

Idag presenterade Folkhälsomyndigheten direktiv för idrotten gällande matcher. Folkhälsomyndigheten beslutade att, från och med den 14 juni, tillåta elitidrott som följer de allmänna riktlinjerna. Svensk hockey följer utvecklingen av covid-19 noga och utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med anledning av de nya direktiven kommer ligorna inom svensk ishockey att se över på vilket sätt som matcher kan genomföras med nuvarande direktiv.

– Vi har ett väl fungerande system idag där samtliga ligor och regioner är involverade i olika frågor genom våra Elitkommittéer för dam och herr samt Tävlingsutskottet. Det är precis i den här typen av situationer som vårt system fyller sin viktigaste funktion för samarbete och förankring, säger Olof Östblom, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

-Tiden kan tyckas lång till att hockeysäsongen startar i september men tiden går fort. Hockeyettan är den bredaste ligan med 47 lag över hela Sverige varför det för vår del är viktigt att förbereda alla föreningar inför vad som komma skall och över vilka regler som gäller. Vi får ta till oss all information och gemensamt med SIF och övriga ligaorganisationer diskutera utvecklingen. Vi välkomnar snabba och klara besked och samordningen inom svensk ishockey, säger Ronnie Glysing ordförande Hockeyettan.

Folkhälsomyndigheten beslutade att tillåta elitidrott som följer de allmänna riktlinjerna från och med den 14 juni.