‼️Wings förstärker: Pontus Andersson är Utvecklingsansvarig

Wings är glada och stolta för att vi har kunnat rekrytera Pontus Andersson till en ny tjänst som Utvecklingsansvarig med inriktning mot ungdomsverksamheten.

Uppdraget som utvecklingsansvarig innebär att utveckla föreningen både sportsligt och administrativt. Pontus kommer jobba tillsammans med Björn Danielsson, Sportchef och Thomas Eriksson, Sportchef ungdom. Målet är att stärka ungdomsverksamheten så vi får fler spelare, utbildar fler ledare och har en tydlighet kring verksamheten för alla berörda.

Pontus har redan startat arbetet med Wings nya styrdokument och värdegrund. Under uppstartscampen och hösten ska alla våra spelare och ledare involveras i arbetet. Pontus har också i uppdrag att starta Wings Hockeyskola för tjejer till denna säsong. Målet är att ha Wingslag med tjejer i seriespel. Pontus är även assisterande tränare för Wings U16.

– För oss är Pontus Andersson en perfekt rekrytering för att driva utvecklingsarbetet. Det känns roligt att vi som förening kan fortsätta att jobba ihop med Pontus och ta tillvara på hans kunskap och engagemang. Redan förra säsongen var han ansvarig för Hockeyskolan vilket fungerande väldigt bra, säger Mats Grewe, Wings ordförande.

Pontus Andersson har en gedigen hockeybakgrund. De senaste sex säsongerna har han spelat i Wings A-lag där han varit en lojal och tongivande spelare. Han har varit kapten och han har spelat med klubben i både med- och motgång. Pontus startade sin karriär i Almtunas Hockeyskola där han också spelat några A-lagsmatcher. Han har en bra förankring i regionen då han spelat med både Enköping, Tierp och Väsby. I våras tog Pontus examen från Bosöns och Riksidrottsförbundets 2-åriga idrottskonsulentutbildning och i och med det har han själv bestämt sig för att sluta spela och satsa på en annan karriär inom hockeyn.

Det är tack vare företag i Wingsnätverket som denna satsning möjliggjorts.

#hockey #älskahockey #utveckling #föreningsutveckling #bosön #riksidrottsförbundet #ledare #förebild