Borås: Inför Borås Hockey – Hanhals Kings

Borås Hockey – Hanhals Kings måndag 12 oktober kl. 19:00 Borås Ishall

GÅ PÅ MATCHEN – KÖP MATCHEN ONLINE – KÖP MÅNADSABONNEMANG – MATCHSTATISTIK – KÖP FIKTIV SUPPORTERBILJETT

Då var det match ikväll och det är Kungsbackalaget som gästar! Hanhals kommer med en vinst senast mot Nybro Vikings när man vann i straffläggning, som även Borås gjorde när man vann borta mot Kalmar HC med 3-4 efter straffar. Det blir en spännande drabbning i Lejonkulan ikväll som vi inte vill missa!

Head Coach Johan Hellström ger sin syn på segern borta mot Kalmar HC, samt kvällens drabbning mot Hanhals Kings

Då får jag börja med att gratulera till den senaste segern mot Kalmar HC! Hur känns det?
– Givetvis en härlig känsla när Viktor tar den avgörande straffen. Bussresan hem blev väldigt skön.

Hur vill du summera matchen?
– Tycker Kalmar är aningen starkare än oss i första perioden och lite effektivare. Tycker personligen att ju längre matchen går ju större kommande tar vi, vi växer oss in i det hela. När dem gör 3-2 med tio minuter kvar var jag faktiskt inte orolig, jag tycker vi spelade bra och välförtjänt gör vi 3-3 med någon minut kvar. Matchen går till straffar och där är vi hetare.

Ni lyckades vända ett 2-0 underläge och tog allt mer kommando och styrde matchen, hur gick snacket inför den andra och tredje perioden?
– Inget avancerat snack direkt. Bara påminnelser kring våra grunder och att alla ska fortsätta ha rätt fokus och tålamod oavsett resultat.

Vad tar ni med er från den matchen?
– Som jag sa tidigare så är tålamod något vi pratar mycket om och det är även en stor nyckel till att vi vinner. Det ska vi ta med oss samt vårt positionsspel och arbetsinsats.

Och nu är det ny match när Hanhals gästar, vad är det som gäller ikväll?
– Det som gäller för vår del är att fortsätta på den inslagna vägen, vi började bygga på nåt intressant nere i Kalmar. Nycklar är som alltid våra grunder, men oavsett vilken taktik man har så måste närkamper vinnas och passningar sitta på bladet. Vi är ödmjuka inför uppgiften och inser vad som krävs för att gå vinnande ur matcher.

Hur bra koll har du på gästerna?
– Hyfsad koll har man. Hanhals har haft en pigg inledning på serien, spelat ett spel med hög energi så det gäller för oss att göra detsamma.

Läget i truppen?
– Ribbnäs, Linus Karlsson, Martin Karlsson och Philip Svensson är fortsatt skadade och ej tillgängliga för spel.

Vem vaktar kassen?
– Viktor vaktar kassen ikväll igen.