Play in lever vidare efter vinst mot Falu IF

Kalix vann andra play in matchen mot Falu IF i Part Arena med 3-2 efter periodsiffrorna 0-0, 2-2, 1-0. Detta innebär att det blir en helt avgörande match i morgon lördag 16.00 i Part Arena.

Första perioden blev lite avvaktande första 10 minuterna Kalix hade mer puck men Falun lite mer halvchanser. Sen tog Kalix över mer och mer men hade lite svårt att skapa dom riktigt bra chanserna. Perioden slutar logiskt 0-0.

Skott 11-8

’Andra perioden var det Kalix som höll i taktpinnen och när Kalix fick Alfred Hjälm utvisad i minut 28 kom så 1-0 med en man mindre genom Conner Jean. En halv minut senare utnyttjade Falun sitt Powerplay och kunde kvittera till 1-1. I minut 31 tar Kalix åter ledningen med 2-1 genom Conner Jean som gör sitt andra mål för kvällen. Kalix får Conner Jean utvisad i minut 38 och några sekunder efter att Kalix blivit fulltaliga gör Falun 2-2 när det återstår 29 sekunder kvar av perioden.

Skott 12-11

Tredje perioden dominerade Kalix stort och radade upp flertalet bra chanser men hade svårt att sätta pricken ovanför i. Men när 1,30 minuter återstod kom så äntligen 3-2 genom ett fint skott i krysset av Stevie O’connor. Falun tog ut sin målvakt med 1 minut kvar men Kalix hade inga svårigheter att ta matchserien till en tredje avgörande match.