Inför Forshaga-Skövde IK

Vi närmar oss slutfasen av Hockeyettan Västra och under onsdagskvällen är det dags för bortamatch mot Forshaga i Ängevi Ishall. Ett Forshaga som snuvade SIK på poängen vid senaste mötet. Läs Staffan Lundhs tankar om både matchen mot Tranås och matchen under onsdagen.

Vi börjar i vanlig ordning med senaste matchen. Vi tog tre friska poäng mot Tranås i lördags. Sent avgörande igen. Vad säger du om matchen?

-En tuff jämn match som många matcher ser ut på lite högre nivå. Lite olika ansikten på den. En första period där vi gör en av våra bästa perioder i år sett till struktur. Vi ger inte mycket yta till motståndaren. En andra där vi börjar småfuska med många saker vilket gör att Tranås får ett större initiativ. En tredje som böljar lite mer fram och tillbaka. Men vi visar styrka att dra längsta strået igen.

Du tog timeout väldigt tidigt i andra perioden. Vad var budskapet till killarna?

-Måste väl varit att ”nu går vi in och släpper ett nu direkt på tekning efter timeouten”. Det var ju ingen supereffekt på just den timeouten, haha. Men det handlade väl egentligen om att hitta tillbaka till grunder.

Extra plus till backsidan som faktiskt avgjort de senaste två matcherna. Upplever att backarna är mer involverade denna säsong än förra?

-Nej egentligen inte på det viset men som femma kanske attackerna blivit mer synkade när backar skjuter samt i rörelsemönster. Tittar man närmare på det så är forwards också bättre att ta sig in på ytor framför målvakt samt returytor. Men sköna mål att få dessa backskott.

Nästa prövning är Forshaga på bortais. Vi förlorade snöpligt värre mot dem vid senaste mötet.  Således revansch att utkräva?

-Ja så är det och det siktar vi på. Men det viktiga är ju egentligen att vi fortsätter med vårt eget spel och vad vi gör på isen. Det i sin tur ska ge resultat.

Truppen i övrigt? Söder var inte med på dagens träning? Jonathan Karlsson klev av efter en olycklig ”krock med sargen”. Status där?

-Jag har ingen riktig koll var det tar vägen med de båda utan vi får se på laguppställning imorgon.

En av målvakterna fortsätter i mål? 😉

-Känns jättebra med våra målvakter som båda är starkt bidragande till förra veckans segrar mot BoIS och Tranås. Imorgon får Tengvall chansen att spela två på raken första gången i serien. Om inget oförutsett händer så har Hjälm söndagsmatchen.

Då önskar vi lycka till mot Forshaga!

-Tack för det.