3e raka segern för BHF

BOR – SUR  (5-2) (swehockey.se)

Efter helgens dubbelsegrar så var det återigen dags för hemmamatch i Borlänge ishall när Surahammar kom på besök.

När lagen möttes i Surahammar för ett par omgångar sedan vann BHF med 1-3. Och med en god form så fanns möjligheten att närma sig topp 3 i en haltande tabell.

BHF öppnade också matchen mot Surahammar bra och kunde ta ledningen i numerärt överläge när Leon Cadei styrde in Mikael Taylans skott efter 7.03.

Men ledningen blev kortvarig då gästernas Adam Karlsson fint satte dit kvitteringen med ett välplacerat avslut.

Efter målet så var det gästerna som var det mer spelförande laget och skapade en del oreda framför Emil Ranehamn i BHFs kasse.

BHF fick dock en fin chans i slutskedet av perioden att återta ledningen då man återigen fick spela powerplay men istället kunde Eric Karlsson bryta en BHF passning och åka sig fri med Ranehamn och sprätta upp pucken i krysset vilket gjorde att gästerna gick till pausledning.

BHF kom in i mittakten med ett färsk målvaktsbyte då Oliver Norgren fick chansen att hoppa in.

Det skulle också bli BHFs period. Dock öppnade Sura perioden bäst men då BHF kunde kvittera efter 6.21 genom Johan Skinnars så tog också hemmalaget över perioden fullständigt.

Det dröjde dock till den 14 minuten innan vändningen var ett faktum då Johan Skinnars sökte en passning som Wille Hedqvist olyckligt stötte i eget mål bakom Jonas Eneroth och gjorde därmed sitt andra mål för kvällen.

Och ett psykologiskt viktigt mål skulle också falla i slutskedet när William Danielsen petade in en retur från nära håll fram till 4-2 med bara 22 sekunder kvar av perioden.

I den tredje perioden kontrollerade BHF händelserna och någon riktigt attack från gästernas sida kom aldrig.

BHF däremot hade flertalet lägen att punktera matchen, inte minst från Casper Östberg som fick 2 frilägen men det första skottet tog i stolpen och det andra i ribban.

I ett sista försök att komma ikapp plockade Sura ut sin målvakt och då kunde Henning Rothsten fastställa slutresultatet till 5-2 i öppen kasse.

skott totalt 38-33

utvisningar BHF 2×2 Sura 4×2

domare Felipe Londono

Resultat och tabell: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

BHF klättrar efter segern upp på en 4e plats i en oerhört jämn tabelltopp. Strömsbro har i toppen av tabellen tagit ett bra grepp om seriesegern men därefter är det 4 lag inom loppet av 2 poäng. BHF har dessutom 1 och 2 matcher mindre spelade än övriga lagen.

Då BHF på sina 9 inledande matcher (halva serien spelad) har haft 7 hemmamatcher men bara 2 på bortais väntar nu lite bortamatcher för BHF. Härnäst är det Arlanda Wings samt Strömsbro på bortais som väntar till helgen och helgen därpå väntar säsongens första norrlanstripp med dubbla matcher.