BHF tillbaka på vinnarspåret

BOR – ENK  (5-3) (swehockey.se)

Efter 3 raka förluster på bortaplan så var Borlänge Hockey tillbaka på hemmaplan igen när Enköping gästade Borlänge ishall under onsdagskvällen. Man hade tappat mark på topp 3 konkurrenterna och var i skriande behov av en seger för att kunna ha chansen att fortsätta spela hockey efter serien och play-off matcherna.

Den första perioden mot Enköping kantades av slarvigt spel från båda lagen och väldigt svängig hockey.

Det var ändå BHF som var det mer spelförande laget och 4.10 in i perioden tog man ledningen då John Blank styrde in en passning från Casper Östberg i numerärt överläge.

Med knappa 3 minuter kvar tog Östberg själv saken i egna händer och med bra fart längs högerkanten tröck han sig förbi sin försvarare och skickade in 2-0.

Gästerna öppnade den andra perioden på ett betydligt bättre sätt och fick också utdelning redan efter 2.22 när backen Adam Wagner hittade målet bakom Emil Ranehamn Borlängekassen.

Men glädjen blev kortvarig och BHF tog tillbaka sin tvåmålsledning bara 26 sekunder senare när Sigge Grunditz petade in 3-1 på en retur i ett öppet mål.

Samme Grunditz skulle 2 minuter senare göra sitt andra för kvällen när han styrde in ett skott från blålinjen och BHF hade gjort 4-1.

Enköping provade mycket avslut men BHF försvaret jobbade bra för att Ranehamn i målet skulle få se skotten och var tät.

I den tredje perioden kändes det som att BHF kontrollerade händelserna och var ytterst nära att göra 5-1 men istället vände spelet och Enköping kunde göra 4-2 genom Daniel Andersson.

Helt plötsligt fick man kontakt och ny energi och med 6 minuter kvar att spela kom även 4-3.

Man gjorde nästan direkt även 4-4 men målet blev bortdömt sedan Ranehamn blockerat pucken och en Enköpingsspelare petat på plockhandsken så att pucken gick in.

Mitt i Enköpings press friställdes Casper Östberg och denne gjorde inget misstag utan skickade in 5-3 och spiken i kistan.

En väldigt viktig seger för BHF som därmed säkrat spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025 och har nu återigen häng på topp 3 lagen då Clemensnäs förlorade sin bortamatch mot Övik och Falun tappade ett poäng hemma mot Surahammar.

Nu ligger BHF 5a med 2 poäng upp till Falun och Kalix och då har Falun 1 match mer spelad.

4 matcher återstår och för BHF väntar nu 3 raka bortamatcher. Till helgen ställs man mot Örnsköldsvik och Vännäs på bortaplan och sedan nästa onsdag returmöte med Enköping i Bahcohallen.

Tabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se